Свързани новини

18.02.2009 18:06

Олигарсите: Пилето - 3 ареста и една бомба

Видян 3214 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Има хора, които живеят интересно. Точно такъв е случаят с Ники Методиев – Пилето. Някога той беше познат от пресата с етикет “контрабандист”, а в последните три години промени имиджа си и стана виден светски мъж в София. Човекът даже бе решил да си смени прякора, поради което приятелите му подариха кон за рождения ден. 


Днес в неговия клуб Неро гръмна бомба. Мястото е известно като сборен пункт на млади бизнесмени и митничари от ранга на Пурата и Бързия. Ферарита, ламборгинита и поршета задръстват горната част на бул. Витоша, където е богаташкото кътче. Между дамите, които в различни периоди попадат в числото на постоянното присъствие са тв водещата Наталия Симеонова, на която дори бе приписвана връзка с Пилето, Юлияна Дончева, Весела Нейнски, последната Мис България Юлия Юревич – също подозирана за игра с Методиев, фолкзвездите Соня Немска и Мара Отварачката.


Пилето влезе в ареста три пъти през последните 8 г. Последното обвинение срещу Методиев бе за контрабанда на 108 тира с китайски стоки през Калотина. Към това дело мина и казусът със 170 тира, влезли в България през ГКПП-Кулата. По оценки на съдебната система контрабандата е била за $3,5 млн.


 Заради Пилето, България за малко щеше да се лиши от възможността да използва системата с тир карнети. От общо 270 засечени случая на подмяна на стоки, в 236 превозвач и титуляр на карнетите е Николай Методиев. Искът бе за сумата от 3,9 млн. лв. заради съмнения, че контрабандата е осъществявана ако не с помощта на родните митници, то поне заради липсата на ефективен контрол.


40-годишнината явно е време разделно за Пилето. Николай Методиев се намира в нов етап на живота си.


Първо бе оправдан за подозренията в контрабанда. После изневиделица му дойде бомбата.


В задачата се пита: има ли връзка взривяването на адската машина с отстраняването на Мария Мургина, отличничката по моралните стандарти на Капитал? Ако случайно следователите и прокурорите са имали някакво основание да го заподозрат, от тировете на Пилето е спестен ДДС за милиони.


Приятели на бизнесмена на държавна работа често са с прекратявани пълномощия. Заради подозрения за връзка с него са уволнени десетина митничари от Калотина и дори синът на певицата Маргарита Хранова - Кристиян Бойчев. Махат и двама редови полицаи от СДВР, последвали шестима антимафиоти от специалните служби на МВР. 


“На фона на толкова много корумпирани държавни служители изглежда, че Пилето лесно би могъл да прекара каквато и да е стока през границата и да си спести мита и ДДС”, писа пресата.


Въпреки появяващите се от време на време съмнения, че Пилето е част от цялостна система, досега няма потвърждение той да е бил една от “ръцете” на убития в Амстердам Косьо Самоковеца.


Неговият и на Методиев бизнес потръгна със страшна сила, когато премиер е Иван Костов, а зам.- шеф на данъчното става Мария Мургина. Според оценки на Стандарт: “Пилето е окичен със славата на брилянтен мозък”. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху