"Бразилия отново ще се превърне в главен герой на международната сцена и ще докажем, че е възможно да имаме по-добър свят", заяви Лула пред американското издание

Свързани новини

05.05.2022 10:05

Зеленский и Байдън споделят вината на Путин за конфликта в Украйна: Лула

Видян 2258 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украинският президент Владимир Зеленский е "също толкова отговорен за войната, колкото и руският президент Владимир] Путин", заяви в сряда пред списание Time бразилският кандидат за президент Луис Инасио Лула да Силва, настоявайки, че във войната никога няма само една виновна страна.




Зеленски "можеше да каже: "Хайде, нека да спрем да говорим за НАТО, за присъединяване към ЕС за известно време. Нека първо обсъдим малко повече", каза Лула, като същевременно заяви, че президентът на САЩ Джо Байдън също е можел да предотврати кризата. "Съединените щати имат голямо политическо влияние. И Байдън можеше да избегне конфликта, а не да го разпали. "


 


 


Лула смята, че привилегированата позиция, която всички западни политици дават на Зеленски, е неоправдана, като отбелязва, че макар да вижда "президента на Украйна, който говори по телевизията, да му ръкопляскат и да му ръкопляскат всички [европейски] парламентаристи", Зеленский е "също толкова отговорен за войната, колкото и Путин" и е безотговорно Западът да го приема безрезервно.




Окуражавате този човек, а той си мисли, че е черешката на тортата ви. Трябва да проведем сериозен разговор. Добре, бяхте хубав комик. Но нека не водим война, за да се появите по телевизията.


 


 


Вместо да обещават косвено на украинския лидер желанията му, САЩ и ЕС трябваше да уверят Русия, че Украйна няма да се присъедини към НАТО - твърди Лула, правейки паралел с компромисите, направени по време на Кубинската ракетна криза през 1962 г. , когато САЩ и СССР се съгласиха да деескалират, като премахнат ракетите от ефективните дворове на другите страни. Такива гаранции за сигурност многократно са се появявали по време на преговорите между Русия и НАТО, за да бъдат отхвърлени от Запада.


 


 


 


"Войната не е решение", повтори Лула. "А сега ще трябва да платим сметката заради войната в Украйна. Аржентина и Боливия също ще трябва да платят. Вие не наказвате Путин. Наказвате много различни държави, наказвате човечеството. "


 


Конфликтът в Украйна разкрива пълния провал на ООН като глобален орган, смята Лула и заявява, че "днешната Организация на обединените нации вече не представлява нищо. Днес правителствата не приемат сериозно ООН, защото вземат решения, без да я зачитат. Трябва да създадем ново глобално управление. "


 


 


 "Бразилия отново ще се превърне в главен герой на международната сцена и ще докажем, че е възможно да имаме по-добър свят", заяви Лула пред американското издание.


 


Един от най-популярните бразилски политици в историята, Лула е президент от 2003 до 2010 г. Той беше освободен от затвора преди малко повече от година, след като Върховният съд на Бразилия отмени присъдата му от 2018 г. по обвинения в корупция, като установи, че пристрастен съдия е нарушил правото му на справедлив процес. На изборите през октомври се очертава политически сблъсък между него и настоящия лидер Жаир Болсонаро, като в момента Лула изпреварва съперника си с 14 пункта.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 06.05.2022 17:15

    много е прав в изказването си ЛУЛА,Европа е сляпа от омраза....а за войната са виновни ЗЕЛЕНИЯТ смешник,САЩ.......които разпалиха конфликта

  • 002 Anonimen 05.05.2022 18:41

    Браво на този човек…

  • 001 Anonimen 05.05.2022 13:02

    Ето един смел човек да излезе и да каже поне част от истината за Глобалистите и техните схеми,в пълна вреда на Човечеството.Сега чакаме как ще го накажат,най-вероятно най-малко ще му спретнат загуба на изборите,най-малко.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни