В неделя Зеленскиx сподели видео от срещата си с делегацията на Конгреса и благодари на САЩ за подкрепата им за Украйна срещу руската агресия.

Свързани новини

02.05.2022 09:24

Америка е с Украйна, ние сме с нея до победата и сме с НАТО: Пелоси се срещна със Зеленский

Видян 2117 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси направи необявено пътуване до украинската столица Киев в събота, като стана най-висшият представител на САЩ, който се срещна с президента Владимир Зеленский след избухването на войната преди повече от два месеца, предаде CNN.


 


От офиса на Пелоси съобщиха в неделя, че председателката на парламента е ръководила официална делегация на Конгреса в Украйна - първата след началото на руската инвазия в страната на 24 февруари.


 



Президентът Джо Байдън е разговарял с Пелоси в неделя, за да обсъди пътуването ѝ до Украйна и срещата ѝ със Зеленский, се казва в изявление на Белия дом, разпространено от пресцентъра.




В неделя Зеленский сподели видео от срещата си с делегацията на Конгреса и благодари на САЩ за подкрепата им за Украйна срещу руската агресия.




В клипа се вижда как Пелоси казва на Зеленский: "Посещаваме ви, за да ви благодарим за вашата борба за свобода, че сме на границата на свободата и че вашата борба е борба за всички. Затова нашият ангажимент е да бъдем до вас, докато борбата приключи. "


 


 


Към пътуването на Пелоси се присъединиха няколко високопоставени демократи от Камарата на представителите, сред които Грегъри Микс от Ню Йорк, който председателства Комисията по външни работи на Камарата на представителите, Адам Шиф от Калифорния, председател на Комисията по разузнаване на Камарата на представителите, и Джим Макгавърн от Масачузетс, който ръководи Комисията по правилника на Камарата на представителите. Според офиса на Пелоси в делегацията са включени и представителите на демократите Бил Кийтинг от Масачузетс, Барбара Лий от Калифорния и Джейсън Кроу от Колорадо.


 


 


Депутатите прекараха малко повече от три часа на място в Киев, заяви говорителят на Пелоси Дрю Хамил. По-късно депутатите отпътуваха за Полша, където се срещнаха с военнослужещи от 82-ра въздушнодесантна дивизия на американската армия, разположена в страната, а в понеделник трябваше да се срещнат с полския президент Анджей Дуда, се казва в изявление на Пелоси.


 


 


Пред репортери в неделя на пресконференция в Жешов, Полша, Пелоси заяви, че дискусиите ѝ със Зеленски са били съсредоточени върху сигурността, хуманитарната и икономическата помощ и евентуалното възстановяване на Украйна.


 


 


"Горди сме да му предадем послание за единство от Конгреса на САЩ. Послание на американския народ за признателност към неговото лидерство и възхищение към народа на Украйна за неговата смелост", каза тя. "Америка е с Украйна, ние сме с нея до победата и сме с НАТО. "


 


 


В изявлението си по-късно в неделя демократът от Калифорния заяви, че посещението в Полша е изпратило "недвусмислено послание към света: че Америка твърдо подкрепя нашите съюзници от НАТО в подкрепата ни за Украйна"


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 02.05.2022 16:53

    Ужас, голата истина

  • 001 Рамзан Кадиров 02.05.2022 11:35

    Сатанинските Античовешки Щати и УСрайна заедно ли ще ги КОПАМЕ !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са