Свързани новини

07.07.2020 17:18

Защо НОЩ брои + тестове от всички, а - само от 1 лаборатория

Видян 2571 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Смут вся становището на НОЩ за това кои тестове за коронавирус да се считат за достоверни. В понеделник главният вирусолог на щаба проф. Тодор Кантарджиев обяви, че валидни са само изследванията в референтната лаборатория, а другите не са надеждни, когато са отрицателни. По думите му, тази лаборатория е единствена в страната, а разликата в резултатите между първата и втората проба за коронавирус би могла да се появи поради неправилно вземане, неправилно съхранение и др. причини.


Възниква  въпросът поради каква причина положителните проби в същите "ненадеждни" лаборатории тогава са истински? Не противоречи ли това на логиката?


Така Кантарджиев постави под съмнение всички останали проби,  дори и резултатите от всякакъв друг тип изследвания извън обсега на Covid-19.


Всички лаборатории на територията на страната, в които изследват телесни течности на животни и хора, би следвало да работят с разрешение на държавата. Какво се случва със стандартизирането на медицинските заведения, било то частни или не?


Ако твърденията на НОЩ са истина, то е очаквано да се запитаме - дали тия множеството лаборатории не ни "мамят" и при изследване на туморни маркери, при съмнение за хепатит, при изследване на васерман, холестерол, или лаймска болест? Нима има голяма вероятност да имаме отрицателни резултати в при реално заболяване?  Или пък умишлено да ни лекуват с наши пари или тези  от НЗОК, когато сме съвсем здрави?


С разрешението на държавата изследването за  Covid-19 струва между 100 и 180 лева. Тъй като НОЩ знае това , то следва, че и държавата знае за това.


Същевременно стана явно, че НЗОК все още не заплаща PCR тестовете, заяви пред БНТ шефът на БЛС Иван Маджаров. Той подчерта, че  у нас дневно се правят над 2000 такива теста, а НЗОК покрива само 330, въпреки новия анекс към рамковия договор, който удвои до 1200 лв. клиничната пътека за коронавирус.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 07.07.2020 23:02

    За това хората не вярвят на Бойковата НОЩ и смятат, че обслужват интереси за усвояване на милиарди. Не случайно погребалния агент е взимал 30000 лв заплата по време, когато хората бяха без работа и прехрана

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв