Свързани новини

05.07.2020 18:07

Ще излязат наяве много мръсни тайни за коронабалона: Д-р Антония Първанова

Видян 7876 пъти | Коментари 3
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Възможно е вдигането двойно на клиничната пътека за Ковид 19 да доведе до усилени хоспитализации, но ми се иска да не е така, това каза пред Дарик д-р Антония Първанова- депутат в 39-и и 40-ия парламент, бивш евродепутат, била е експерт в СЗО. 



 "В Съединените щати се цели намаляване на престоя на заболелите, както и намаляване на разходите, в България е обратното- ние хоспитализираме хора, които нямат никакви симптоми и целим да увеличим цената на клиничната пътека. Има едно общо нещо между двете обаче, отсъства пациентът, отсъства интересът на пациента, отсъства живият човек. Едните гледат да му скъсят престоя, другите да му го удължат, обаче качеството на услугата, неговото здраве, къде е в цялата работа неговото здраве и неговият интерес. И цялата тази игра, и тези цени, и борсови спекулации, те как довеждат до подобряване на здравето на населението?, коментира Първанова.


 "Не е толкова голям ръстът на заболелите, защото трябва да се гледа на процентно ниво, а не на абсолютна стойност, и се движи около 6-7 процента, което не е толкова много. Ако се погледне броя на хората, които са все още болни, махаме тези, които са излекувани, се вижда че на 10 000 души е в пъти по - малко, отколкото е била грипната епидемия през януари и февруари, някъде около 3,7 на 10 000 е в момента броят на положителните, докато през януари и февруари е бил около 250 на 10 000. Грипът също предизвиква не по-малки усложнения и от подобен характер", заяви още Първанова.  Чуйте интервюто ТУК!


Вижте ТУК!
 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 06.07.2020 14:57

    искам си Мангъров

  • 001 Anonimen 05.07.2020 21:16

    Престанете да давате акъл цитирайки крадци.Тази е една от ошушкалите Добрич и региона....

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева