По график очакваме през есента да възстановим трамвайното движение, а до средата на февруари трябва да приключат всички строителни дейности.

Свързани новини

19.07.2022 13:23

Започва основният ремонт на тунела към кв. Люлин

Видян 667 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Започва основният ремонт на тунела към кв. „Люлин“. На 21 юли (четвъртък) спираме движението на трамвай №8, който преминава през тунела, а от 25 юни (понеделник), движението на автомобили ще се извършва двупосочно в северното платно.

За момента движението на автомобили няма да се спира изцяло, но преминаването през тунела ще е силно затруднено. Затова моля гражданите, които пътуват по това направление, да използват алтернативни маршрути – основният е бул. „Сливница“.
 Пълно затваряне на тунела може да се наложи при изграждането на новата облицовка на тавана на тунела.

 От своето изграждане преди повече от 30 години до момента тунелът към „Люлин“ не е ремонтиран основно.
Затова сега ще бъде направен ремонт на тунелната конструкция, на входно-изходните рампи, отводнителна система и хидроизолацията. Ще бъдат изградени нови настилки, вентилация, осветление, ограничителна система и видеонаблюдение. В участъка изграждаме и изцяло нов релсов път и контактна мрежа.

По график очакваме през есента да възстановим трамвайното движение, а до средата на февруари трябва да приключат всички строителни дейности.

 За времето на ремонта разкриваме временен автобус ТМ8, той ще замества трамвай №8 и ще бъде с неговия интервал на движение. Автобус №56 ще спира на ухото на трамвай №10 на бул. „Ал. Стамболийски“.

 От 23 юли (събота) започваме и пренареждането на настилки по бул. „Цар Освободител“ в обхвата на Зона 4 от централна градска част. По проект паважната настилка – жълти павета и гранит, които са в лошо състояние, ще бъдат пренаредени.

На първия етап от ремонта затваряме за движение бул. „Цар Освободител“ от бул. „Васил Левски“ до сградата на БАН. Използваме летните месеци с по-малък трафик, като алтернативен маршрут е преминаването през ул. „Оборище“", съобщи кметът Йорданка Фандъкова.




Снимки - Аделина Ангелова



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец