В одобрения национален план за възстановяване и устойчивост са предвидени инвестиции в основни ремонти и внедряване на енергийна ефективност в сгради на детски градини и училища. Ние вече работим по списъка с проекти, с които ще кандидатстваме

Свързани новини

28.04.2022 14:17

Разработваме пилотен проект за водородна инсталация на едно от депата на Метрополитен: Фандъкова

Видян 1270 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Първото училище с водородна инсталация за отопление е софийската гимназия по транспорт „Макгахан“. Подмяната на водогрейните котли, с която се намаляват с 30% вредните емисии във въздуха, беше финансирана от Министерство на образованието и науката през 2021 г.


 В момента разработваме пилотен проект за подобна водородна инсталация на едно от депата на „Метрополитен“. С нея ще намалим наполовина консумацията на електричество и ще произвеждаме за собствени нужди.


 През последните години реализирахме различни проекти за внедряване на технологии от възобновяеми енергийни източници в общински детски градини. По този начин, основно чрез соларни инсталации, намаляваме консумацията на електрическа енергия и подменяме стари отоплителни инсталации.  


 В одобрения национален план за възстановяване и устойчивост са предвидени инвестиции в основни ремонти и внедряване на енергийна ефективност в сгради на детски градини и училища. Ние вече работим по списъка с проекти, с които ще кандидатстваме.


 При разговора ни днес с министър Сандов поисках при разработването на насоките за кандидатстване да предвидят възможност за финансиране на комплексни решения. Това означава не само ремонт и енергийна ефективност, но и възможност за изграждане на ВЕИ-инсталации, с които училищата и детските градини чувствително ще намалят разходите си и увеличат дела на алтернативните източници на енергия", заяви кметът Йорданка Фандъкова.




Снимка - Аделина Ангелова



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

телец