"Доходите, които руският президент Владимир Путин получи през последните месеци поради високите енергийни цени, "болят" и можем само да се срамуваме, че сме все още не успяваме да намали тази зависимост по-значително", посочи той.

Свързани новини

02.06.2022 14:36

Времето работи срещу Русия и руската икономика: Роберт Хабек

Видян 931 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Германският вицеканцлер заяви пред парламента на страната, че продължаващите приходи на Русия от високите цени на горивата "ни причиняват болка", но руската икономика се срива и "времето работи срещу Русия".




Германия трябва да работи по-усилено, за да намали енергийната си зависимост от Русия, но западните санкции в отговор на нахлуването на Москва в Украйна все още нанасят тежък удар върху руската военна машина, каза в четвъртък германският вицеканцлер Роберт Хабек, който е и министър на икономиката, съобщава Ройтерс.


 



"Доходите, които руският президент Владимир Путин получи през последните месеци поради високите енергийни цени, "болят" и можем само да се срамуваме, че сме все още не успяваме да намали тази зависимост по-значително", посочи той.




"Руската икономика обаче се срива", отбеляза Хабек пред немските депутати, като добави, че Германия е изиграла своята роля, като е намалила износа за Русия през март с 60%, а през април се очаква още по-рязък спад.


 


 


В съюзническите страни, участващи в санкциите, износът за Русия се е свил с 53% спрямо предходните месеци, докато спадът на износа за неутралните или проруски държави е бил с 45%, според германският министър.




"Путин все още получава финансови средства, но времето не работи за Русия, то работи срещу Русия, срещу руската икономика и никой повече не иска да инвестира в Русия“, каза Хабек.




В резултат на санкциите Москва е загубила достъп до части, които са от решаващо значение за способността й да води войната, като "ъпдейтите за сигурността на самолетите, в резултат на което самолетите скоро ще бъдат приземени".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева