Свързани новини

24.07.2021 17:07

Време е да разградим ГЕРБ, както БКП през 1990 г.: М. Севлиевски

Видян 5033 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Източник 24 часа

"Това, че Трифонов направи като Грило в Италия и не стана депутат, е знак за нестабилност, а дващата правителствена коалиция трябва да бъде на търпението, с откровена благост", заяви пред 24 часа бившия министър и депутат Мирослав Севлиевски.


Ето и цялото му интервю:


- Г-н Севлиевски, очаквате ли да се формира стабилно управленско мнозинство, или конфигурацията зад кабинета - ако такъв се сформира, ще е паянтова и трудно ще удържа на политическите бури в парламента?

- Политическата картина днес много ми прилича на тази от 1990 г. - след 45 г. управление на БКП. Сега сме след 12 г. управление на ГЕРБ. Отне ни доста време да разградим и да заменим БКП, очевидно сега ще отнеме време ГЕРБ да бъде заменен и променен. Разликата е, че тогава тези, които разграждаха системата, бяха водени от Желю Желев, Петко Симеонов, Петър Дертлиев и интелектуалци като Йордан Василев, Блага Димитрова и Георги Мишев. Днес още не виждам кой е новиятЖелев, който да води армията на промяната.

В същото време, както през 1990 г., когато изборите показаха, че си има немалка група комунисти/социалисти, сега има герберисти. Трябва ясно да си дадем сметка, че има две поколения, които редовно гласуват за ГЕРБ. И не говорим само за клиентела. Ако клиентелата е 100-150 хил. човека, между изборите през април и юли те се преместиха от ГЕРБ при партията на Слави, която качи 125 хил. гласа - това са клиентелистите, които избягаха от ГЕРБ. Вкарването в ръководството на ГЕРБ на Деница Сачева и Даниел Митов ще им помогне да задържат избиратели.

Но да се върна на въпроса ви - правителство ще има. Важно е кои ще са министрите и дали те разбират какво работят и от какво България има нужда. В политиката експерти няма, никъде не дават дипломи за министри и депутати. Просто искам да кажа, че трябва да са политици с желание да станат държавници.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв