Свързани новини

22.07.2021 11:07

Всички партии, без ГЕРБ с покани от ИТН

Видян 1535 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всички партии, без ГЕРБ, ще получат покани за разговори от „Има такъв народ" за съставяне на правителство в писмен вид днес. Срещите ще се проведат публично в сградата на парламента. Това обяви Филип Станев от „Има такъв народ".


Искаме да поканим всички останали партии, защото такива са обществените нагласи. Умишлено няма да каним ГЕРБ, защото, на практика, са лицето на този модел, който в последните 12 години унищожи всяка една институция и изгубихме държавността си, коментира Станислав Балабанов.


Необходимо е да запознаем останалите парламентарни сили с нашите идеи и с това, което ще правим конкретно, във всеки един от ресорите. Те твърдят, че нямат достатъчно информация за това, което ще извършим като действия. Тази среща е полезна и заради това, обясни още Станев. Той посочи, че предложението на ИТН за премиер ще стане ясно, когато президентът Румен Радев връчи мандата на партията за съставяне на правителство. Според Станев разговорите за постове с партиите изкривявали целия демократичен диалог.


Ние ще спазим докрай това, което повелява Конституцията. Няма да изпреварваме събитията, няма да говорим за постове и личности, защото през годините това се е случвало многократно в България и е водило до раздор между отделните политически сили, уточни той.


Смисълът на тези разговори е да се опитаме в толкова трудно време да съставим един, надявам се, стабилен парламент и кабинет, посочи Балабанов.


От „Има такъв народ" коментираха и дали работят с ДПС, след като от Движението подкрепиха Ива Митева за председателския пост в Народното събрание. Тук не говорим за коалиционно управление, нито подписваме някакви споразумения. Няма покани към никого да играем коалиционно или задкулисно. Поканата е да обсъждаме публично идеите и приоритетите си, категоричен е Балабанов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв