Русия "зависи от нас при транспортирането на газ от Русия за Европа. Това е нещо, което трябва да използваме в дискусиите си с тях и Европа може да помогне", смята Олга Билкова

Свързани новини

22.04.2022 07:34

Украйна иска ЕС да прехвърли доставките от Северен поток 1 към собствената й тръбопроводна мрежа

Видян 14561 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украинското правителство се опитва да убеди европейските държави да прекратят доставките на руски газ по газопровода "Северен поток 1".

 


Според представители на енергийните власти, цитирани от Ройтерс, този ход има за цел да принуди Русия да пренася по-голяма част от доставките си на газ за Европа през Украйна.


Увеличаването на доставките през Украйна ще подпомогне бюджета на Киев с повече транзитни такси, които биха могли да помогнат на отбраната на страната по време на война, както и да възпрат Русия от увреждане на украинските газопроводи, съобщават официалните лица пред законодатели и представители на администрацията на Байдън във Вашингтон.


Русия "зависи от нас при транспортирането на газ от Русия за Европа. Това е нещо, което трябва да използваме в дискусиите си с тях и Европа може да помогне", смята Олга Билкова, директор по международните въпроси на Оператора на газопреносната система на Украйна, цитирана от медиите.
 
 
Доставките на руски природен газ за Германия по "Северен поток 1" възлизат на 55 милиарда кубически метра годишно. Руската компания "Газпром" изпраща още 40 милиарда кубични метра за Европа през украинската газопреносна система, като плаща на Украйна транзитни такси в щатски долари.


Официалните лица предложиха 40% от капацитета на "Северен поток 1" да бъде пренасочен към украинския газопровод незабавно, като постепенно се увеличи до 100% до април 2023 г. Това би дало на държавите от ЕС време за натрупване на запаси за зимата и за диверсификация.


Съобщава се също, че Киев търси подкрепа от САЩ, за да може Украйна да получи достъп до доставки от терминалите за втечнен природен газ в Турция.
 
 



Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей