През март руският президент Владимир Путин обяви, че "враждебните страни", които са наложили санкции на Москва, вече трябва да плащат за руския природен газ само в рубли

Свързани новини

15.04.2022 14:07

Италия отхвърли плащането в рубли за руския газ

Видян 1708 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Искането на Русия за плащане в рубли за природен газ не може да бъде изпълнено според италианския външен министър Луиджи Ди Майо, който твърди, че това би нарушило санкциите на ЕС.



"Не можем да плащаме в рубли; Русия въведе схема за двойно таксуване от евро в рубли, а това е невъзможно, тъй като би означавало заобикаляне на санкциите срещу [руската] централна банка", заяви Ди Майо в интервю за италианското Радио 24.




Според него Русия е наложила ембарго срещу себе си "от техническа гледна точка".




Ди Майо заяви също, че италианското правителство в момента работи по нови канали за доставки на природен газ, като добави, че министър-председателят Марио Драги вече е посетил Алжир и планира в близко бъдеще да преговаря за допълнителни доставки с Ангола и Конго.


 


"Убеден съм, че Италия не бива да търпи никаква форма на изнудване. Трябва да диверсифицираме доставките, все още не сме го направили, но трябва да го направим", каза той.




През март руският президент Владимир Путин обяви, че "враждебните страни", които са наложили санкции на Москва, вече трябва да плащат за руския природен газ само в рубли.




Искането получи отрицателен отговор от по-голямата част от ЕС. Въпреки това някои държави, сред които Унгария и Словакия, заявиха, че са готови да приемат този метод на уреждане. Кремъл също така посочи, че в бъдеще всички руски стоки ще трябва да се плащат в рубли.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще