Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в четвъртък, че "неутралният статут и отказът от разполагане на [нападателни] оръжейни системи" са "червените линии" на Путин за Украйна

Свързани новини

25.02.2022 09:32

Украйна е готова да обсъди неутралитета: Зеленски

Видян 3530 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обвинявайки Запада, че е оставил Украйна сама да се изправи срещу Москва, президентът Володимир Зеленски заяви в петък, че не се страхува да преговаря за прекратяване на руското "нашествие", но за целта ще се нуждае от гаранции за сигурност, предаде RT.




В ранните сутрешни часове от Киев Зеленски заяви, че се е обърнал към "партньорите" на Запад, за да им каже, че съдбата на Украйна е заложена на карта.



"Попитах ги - вие с нас ли сте?" Зеленски каза. "Те отговориха, че са с нас, но не искат да ни вземат в съюза. Попитах 27 европейски лидери дали Украйна ще бъде в НАТО, попитах ги директно - всички се страхуват и не отговориха. "




"Бяхме оставени сами. Кой е готов да воюва за нас? Честно казано, не виждам никого. Кой е готов да даде на Украйна гаранции за членство в НАТО? Честно казано, всички се страхуват", добави президентът.


 


 В четвъртък Русия изпрати войски в Украйна, а президентът Владимир Путин обяви специална военна операция за "демилитаризиране и денацификация" на страната. Оттогава Москва заяви на Киев, че ще обмисли възможността да преговаря с правителството на Зеленски, ако то се съгласи да обсъди неутрален статут на страната, наред с други неща.




В обръщение в петък Зеленски заяви, че е готов да обсъди възможността за неутрален статут на Украйна, но настоя, че страната му се нуждае от гаранции от трета страна.




"Ние не се страхуваме от Русия, не се страхуваме да разговаряме с нея, да говорим за всичко: за гаранции за сигурността на страната ни и за неутрален статут. Но сега не сме в НАТО - какви гаранции за сигурност ще имаме? Кои държави ще ги дадат?", каза той, след което добави, че трябва да се водят преговори за прекратяване на руската военна офанзива.


 


 


Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в четвъртък, че "неутралният статут и отказът от разполагане на [нападателни] оръжейни системи" са "червените линии" на Путин за Украйна и че сега топката е в полето на Киев.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 27.02.2022 20:05

    отдавна,преди войната трябваше да сте в НЕУТРАЛИТЕТ,а не да коткате НАТО и Запада срещу сигурността на Русия,не спазихте и Минските подписи на споразумението-виновни сте с апетите си.....защо преглъщате това?сетихте ли се за неутралитета?

  • 002 Anonimen 25.02.2022 16:29

    Какъв неутралитет!? Путин иска да сте част от Русия и той да ви е президент!Видимо, предстои да нападне и Аляска, защото е била руска и там да бъде президент! Ех, какви военни манифестации ще има тогава! А това е най-важното!

  • 001 Anonimen 25.02.2022 10:28

    Предателите винаги остават сами. Убийците винаги остават сами. А убийците на деца отиват в пъкъла.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци