Според украински официални лица при руския удар са загинали 23 цивилни и са били ранени десетки други, като 80 от тях е трябвало да бъдат настанени в болница за лечение.

Свързани новини

15.07.2022 13:53

Ударихме киевски военни командири с чуждестранни доставчици на оръжие във Виница: Москва

Видян 1659 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руските военни потвърдиха, че са извършили ракетна атака по цел в град Виница в Украйна. Те отхвърлиха твърденията, че става дума за умишлен удар по цивилни, като заявиха, че са ударили украински военни командири, които са преговаряли с чуждестранни доставчици на оръжие.

Русия е атакувала Дома на военните във Виница с крилати ракети "Калибр", изстреляни от морето, съобщи Министерството на отбраната в петък по време на ежедневния брифинг. В изявлението се твърди, че нападението е станало, когато група украински висши военни са провеждали среща с чуждестранни доставчици на оръжие. Обсъждан е бил въпросът за "прехвърлянето на още военни самолети и оръжейни системи, както и за ремонта на украинския военен въздушен флот", съобщиха от министерството. При руския удар загиват всички участници в събирането.


Според украински официални лица при руския удар са загинали 23 цивилни и са били ранени десетки други, като 80 от тях е трябвало да бъдат настанени в болница за лечение. Президентът Владимир Зеленский твърди, че Москва е атакувала центъра на града умишлено и я обвинява в тероризъм.

Ръководителят на област Виница Сергей Борзов съобщи, че украинската противовъздушна отбрана е задействала руски ракети над града и твърди, че е прихванала четири от тях.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

скорпион