Президентът призова за конфискация на "всички руски активи и средства във всички страни по света", за да се компенсират "жертвите на руския терор"

Свързани новини

15.07.2022 12:09

Зеленский призовава международната общност да признае Русия за "терористична държава" след нападението във Виница

Видян 1097 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украинският президент Владимир Зеленский призова международната общност официално да признае Русия за терористична държава в нощното си обръщение в четвъртък след нападението във Виница.


"Русия показа отношението си към международното право, към Европа и към целия цивилизован свят", каза Зеленский.


"След това никой не може да се съмнява, че е необходимо възможно най-скоро да бъде създаден специален трибунал за руската агресия срещу Украйна. "

Коментарите на Зеленский идват, след като в четвъртък ракети удариха град Виница. Той съобщи, че сред 23-те убити има три деца на възраст под 10 години.


Руските военни потвърдиха, че са извършили ракетна атака по цел в град Виница в Украйна. Те отхвърлиха твърденията, че става дума за умишлен удар по цивилни, като заявиха, че са ударили украински военни командири, които са преговаряли с чуждестранни доставчици на оръжие.

Президентът призова за конфискация на "всички руски активи и средства във всички страни по света", за да се компенсират "жертвите на руския терор"

"Абсолютно необходимо е възможно най-скоро да се въведат такива ограничения срещу руския енергиен износ, които няма да позволят на терористите да покриват разходите си за сметка на международната общност", каза той.


Според Зеленский окончателният брой на жертвите все още се уточнява, тъй като "разчистването на отломките продължава", а "десетки хора са обявени за изчезнали"

"Една от ракетите унищожи медицинския център на "Невромед". Вътре имаше хора", казва той.

Президентът съобщи, че сред загиналите е и 4-годишно момиченце на име Лиза, и добави, че майка ѝ "в момента е в критично състояние".


 


 


 


 




"Русия сложи край на живота на момичето точно по времето, когато в Холандия, в Хага, се провеждаше конференция, посветена на руските военни престъпления", казва Зеленский.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Zеленски е главният терорист! 15.07.2022 15:50

    За Зеленски няма никакво значение колко още украинци ще бъдат убити. Важното е да се вреди на руснаците. Защото така са му казали неговите чуждестранни куратори.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева