Кой консултира по еврофондовете фирмата Водстрой 98, на която по нареждане на  Бойко Борисов, когато беше премиер, прекратиха дори спечелени и (вероятно), предстоящи да бъдат спечелени обществени поръчки, защото, както сам лидерът на ГЕРБ обясни, "витае", че зад нея стои депутатът от ДПС Делян Пеевски?

Свързани новини

23.09.2022 09:34

Соф. кандидат на Промяната обслужва за еврофондове Пеевски със семейната си фирма

Видян 4745 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Кой консултира по еврофондовете фирмата Водстрой 98, на която по нареждане на  Бойко Борисов, когато беше премиер, прекратиха дори спечелени и предстоящи да бъдат спечелени обществени поръчки, защото, както сам лидерът на ГЕРБ обясни, "витае", че зад нея стои депутатът от ДПС Делян Пеевски? Семейната фирма Инфинитус на кандидат №3 в листата на Продължаваме промяната в 24 МИР – сърцето на София, Андрей Цеков, до неотдавна заместник-министър на финансите, в чийто ресор беше одобряването на финансирането и проверката на разходите на ... европроектите на съпругата му Деница Цекова, която е управител.



Даже по време на кабинета Петков – Нинова той махна известните с непоколебимата си рестриктивност служителки, които правеха одит на проектите с „по-либерални”. Дали, за да минават по-лесно някои работи? Това е явен конфликт на интереси, който е още по – забавен на фона на опита да се забърка скандал именно с недостатъчна строгост на корекциите на европроекти от страна на Продължаваме промяната, за което финансовото министерство изнесе неистините число по число.



Друг виден клиент, както разбираме също от официалния сайт на компанията, е Главболгарстрой холдинг АД – символ на статуквото вече 30 години, където самият заместник-министър на Промяната по-рано е изпълнителен директор, а със собственика са в кумски отношения.



Кой кум, кой сват е още по-интересно, когато се погледнат общините, които консултира по европроекти семейната фирма на Цекови. Най-много са с кметове от ГЕРБ, като Видин, Ивайловград, Любимец, Долна Митрополия и др., има уникални случаи като Белоградчик, където кметът е на коалицията ДПС-БСП, немалко са и червените общини, има и по-специални бизнес-олигархични случаи, отново свързани със Статуквото като управляващите всички общини в листата, които тепърва ще нищим.


Само напомняме друга интересна история от архива на 19 минути:


Пътен строител, който иска да получи дължимите му от държавата пари по вече съдебно доказано правомерните договори за пътища, трябва да мине през следните стъпки, за да има шанс срещу 10% „отстъпка”, а ако става въпрос за стари суми +4% да получи средствата си, както сам е описал.

Той е пратен на среща със заместник-министъра на финансите. От зам.-министъра строителят се отправя директно към една от „канторите на Асен” – защо ли ги наричат така, за да се разтовари от ... напрежението. И да получи безценни съвети срещу 10+4% как да се уреди работата с държавата. Колкото и да е странно, сред канторите от листата има доста уважавани юридически централи, ако се вярва на ожалилите се.



Следва продължение


Пламен Валентинов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 23.09.2022 12:56

    Гугл.бг, вие как си удължавате мъжката сила?

  • 003 Anonimen 23.09.2022 12:54

    Цигански гьонсуратлък.

  • 002 ренде 23.09.2022 11:50

    Само боко-тиквата и шиши са чисти и няма да се изнасят наникъде след поредните избори..

  • 001 изчерпано търпение 23.09.2022 10:35

    Вървят слухове, че простото и ококореното след изборите ще се изнесат с еднопосочен билет и със соразумение за непреследване от съдебната власт. Ако това се случи за пореден път и с тези мошеници и крадци на милиарди на едро, означава че всички във властта са обвързани с тези кражби и суверена ще трябва да се произнесе

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева