В резюмето на доклада, което публикуваме и сами можете да прочете убийствената констатация, че има „значителни структурни, процедурни и оперативни несъответствия” в работата на БАБХ и другите началници и институции и те „не са в състояние да гарантират, че се прилага правилно  законодателството на ЕС”
01/02

Свързани новини

20.09.2022 17:23

ЕК разкри Капитан Андреево след 6 мес. управление на Промяната: Евродоклад

Видян 5153 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След разследването от Брюксел през юли, нищо не е направено и до днес

Голямото разкритие за случващото се със селскостопанската продукция на Капитан Андреево и липсата на достатъчен граничен контрол там всъщност е на Европейската комисия, която от 6-и до 9-и юли провежда свое разследване там, сочи доклад на Брюксел, факсимиле от който публикуваме. То идва над 6 мес., след като и ресорният заместник-министър, и шефът на Българската агенция за безопасност на храните, и митниците са под контрола на Продължаваме промяната, а от Брюксел са им показали с нарочни писма, че ги наблюдават и знаят какво се случва. Т.е., ако практиката е съществувала от преди, тя си е продължила по чудесен начин.



В резюмето на доклада, което публикуваме и сами можете да прочете убийствената констатация, че има „значителни структурни, процедурни и оперативни несъответствия” в работата на БАБХ и другите началници и институции и те „не са в състояние да гарантират, че се прилага правилно  законодателството на ЕС”.


Ексдепутатът и дългогодишен експерт от Министерството на земеделието Пламен Абровски описва дата по дата истината по казуса, която е далеч по-различна от филмовите и телевизионните по темата:

„Фактите, само фактите и нищо друго освен фактите!
 Декември 2021 година Продължаваме промяната си назначава заместник министър на земеделието, който да отговаря на БАБХ!
 Януари 2022 година.Продължаваме промяна си назначава Изпълнителен директор на БАБХ!
 Май 2022 година. БАБХ решава, че сама ще извършва лабораторен анализ на ГКПП “Капитан Андреево”. В допълнение изземва и част от функциите на лицата отговорни за товара, като задължава ветеринарните лекари и фитосанитари да се занимават с товаро-разтоварна дейност! Дни по-късно на граждански договор към БАБХ се назначават едни “яки” момчета.
 Директора на Централната лаборатория на БАБХ започва да пише докладни до Изпълнителния директор на БАБХ (чакам отговор по ЗДОИ от Министерство на земеделието за тяхното съдържание).


 Началото на юни аз лично посетих ГКПП “Капитан Андреево” и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец