Якимов отбеляза, че в ББР е влязла на одит и Сметната палата, като подчерта, че това се случва за първи път от почти 15 г. откакто Банката съществува в настоящия си вид.

Свързани новини

26.09.2022 09:55

Слаб 2 за надзора на ББР: Проверка

Видян 1298 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Не е само наказание, но и сложихме оценка Слаб 2 на работата на Надзорния съвет на Банката за развие (ББР)”, заяви пред БНР Красимир Якимов, шеф на кабинета на министъра на иновациите и растежа Александър Пулев. Коментарът му е по повод на обявеното по-рано намаление на заплатите на Надзора на банката от 10 хил. на 2 хил лв.


Той определи като катастрофално изпълнението на бюджета на ББР от 342 млн. лв. по план за раздаване на кредити на микро- малките и средните предприятия, Банката е раздала едва 65 млн. лв. кредити към края на август.


Якимов отбеляза, че в ББР е влязла на одит и Сметната палата, като подчерта, че това се случва за първи път от почти 15 г. Откакто Банката съществува в настоящия си вид.


"Запознахме се с голям обем от данни и анализирахме работата на ББР. Първоначалният план за кредитите от 342 млн. е бил по-висок, след това от банката сами го ревизират на 170 млн. лв., а изпълнението е едва около 65 млн. лв., тоест пак не са достигнали целта, която са си поставили", коментира Якимов.


Той обясни, че причина за крайно лошата оценка на ръководството на министерството за Надзора на ББР е и че Банката не успява да достигне законовия лимит от 5 млн. лв. на кредит и раздава кредити в размер на средно едва 350 хил. лв.


“За постигане на целите им е нужно да отпускат по 1000 кредита на година или 4 на ден, но с този капацитет на банката и без клонова структура тези цели са научна фантастика”, категоричен бе Якимов.  



Пламен Валентинов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

риби