Промяната изненадващо се готви да рефинансира заема, взет, за да не бъде връщан никога от свързаното с ДПС дружество, стана ясно от сензационно изказване на директора на държавната банка, подопечна на вицепремиерите на Промяната Асен Василев и Корнелия Нинова

Свързани новини

22.07.2022 15:11

ББР ще дава още пари на Вълка, който не й връща 150 М: подкуп от ПП за ДПС?

Видян 2765 пъти | Коментари 4
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


По времето, когато премиерът Кирил Петков си правеше имидж като служебен икономически министър, едно от разкритията му беше за кредита от 150 млн.лв., даден на фирма на декларирания съдружник на Ахмед Доган – Румен Гайтански – Вълка. През януари се разбра, че фирмата и не плаща кредита си, „обезпечен” с „репутация” за 159 млн.лв. от държавната банка.


Сега Промяната изненадващо се готви да рефинансира заема, взет, за да не бъде връщан никога от свързаното с ДПС дружество, стана ясно от сензационно изказване на директора на държавната банка, подопечна на вицепремиерите на Промяната Асен Василев и Корнелия Нинова.


Това бе обявено и не къде да е, а във финансираната от действащ министър тв програма по кабеларка. Историята много прилича на даване на подкуп от ПП и БСП за ДПС, за да подкрепи или да не пречи за съставяне на нов кабинет и удържане на властта на Промяната с държавните пари. Само напомняме, че от броени седмици ПП и ДПС са и в една европартия, където Движението на Доган държи европарламентарния председател на нейната група и заместника на формацията.

„Българската банка за развитие е назначила управител в компания, свързвана с Румен Гайтански-Вълка, която не обслужва получен кредит от 150 млн. лв.”, съобщи изпълнителният директор Цанко Арабаджиев. Първата задача на управителя е да прецени дали Роудуей кънстракшън има бъдеще”. Въпросът, естествено е риторичен и всички, особено банкерът са наясно с неприятния за данъкоплатците отговор.

Въпреки това обаче той не изключи възможност, ако се прецени, че фирмата има бъдеще, да и бъдат дадени още средства, за да започне да работи и да връща заема си.

Сякаш не е казал горното, Арабаджиев посочи, че в ББР не е постъпвала никаква информация за финансовото състояние на фирмата, която е получател на най-големият единичен кредит от банката. Парите са отпуснати в средата на 2019 години за закупуването на строителната компания Пътстройинженеринг.

Още повече съмнения за неочакван на фона на говоренето на ПП жест към ДПС, който прилича на подкуп за гарантиране на подкрепа, възникнаха и от други думи на директора на ББР: „Банката не е открила кредити, свързани с депутата от ДПС Делян Пеевски”. По-рано също доминираната от вицепремиера Асен Василев НАП предсрочно приключи ревизия на народния представител и също го похвали за безупречността му.


 


Радостина Тонева


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 23.07.2022 16:53

    Пуснаха почти 100 млн. лв. за енергийна ефективност и улици в селските общини, Сега. Пищете ги окрадени от местните феодали. Никаква самостоятелност не трябва да се дава на общините, там безобразията са такива, че на човек му се изправя косата - куче влачи, диря няма!

  • 003 Anonimen 23.07.2022 16:44

    Циганите нямат съвест 002.

  • 002 Anonimen 23.07.2022 14:51

    Хора без никаква съвест. Явно това е условието да си управляващ защитник на англоамерикански ценности.

  • 001 съд и затвор 22.07.2022 16:06

    Простото и ококореното не се борят с корупцията, напротив те я стимулират и увеличават. Колкото по-скоро тези натресени ни престъпници и аферисти ги разкараме, толкова по-малко ще ни боли. И задължително разследване, съд и затвор за откраднатите милиарди без да дават никакъв отчет за нищо и на никой

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...