Терористична атака в Моска

Свързани новини

28.03.2024 15:44

САЩ не са споделили всички разузнавателни данни за терористичната атака в Москва: NYT

Видян 380 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Липсата на доверие между САЩ и Русия е попречила на Вашингтон да сподели цялата разузнавателна информация, с която е разполагал, за предстоящо терористично нападение в Москва, твърди New York Times.


Миналия петък четирима въоръжени мъже организираха едно от най-кървавите кланета в историята на Русия, когато избухнаха с огнестрелно оръжие в голяма концертна зала край столицата, след което подпалиха сградата. При нападението бяха убити над 140 души.


По-рано през март посолството на САЩ в Москва отправи предупреждение към американските граждани за възможна атака. Отделно от това до руските служители по сигурността беше изпратено непублично съобщение. Александър Бортников, ръководител на руската Федерална служба за сигурност (ФСБ), го определи като "общо по характер", когато във вторник информира обществеността за разследването.


"Противоположните отношения между Вашингтон и Москва попречиха на американските служители да споделят каквато и да е информация за заговора извън необходимото", пише "Таймс". Американците уж са задържали информацията "от страх, че руските власти могат да научат източниците или методите на разузнаването им", се казва в статията.


В публичното предупреждение от 7 март посолството заяви, че заплахата е остра през следващите 48 часа. Вестникът посочва, че "не е ясно дали американското разузнаване е сбъркало времето на нападението или екстремистите са отложили плана си, след като са видели повишената сигурност".


Снимка: Силите за сигурност на улицата след нападението в петък в концертна зала край Москва, при което загинаха най-малко 143 души.Кредит...Нана Хайтман за The New York Times


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни