След като четиримата мъже, обвинени в извършването на нападението в Москва в петък, бяха идентифицирани като таджикски граждани, Таджикистан потвърди готовността си да се бори с тероризма заедно с Русия

Свързани новини

25.03.2024 16:03

Таджикистан е готов да си сътрудничи с Русия в борбата срещу тероризма след нападението в Москва

Видян 1040 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като четиримата мъже, обвинени в извършването на нападението в Москва в петък, бяха идентифицирани като таджикски граждани, Таджикистан потвърди готовността си да се бори с тероризма заедно с Русия, предаде CNN.

На видеозапис се вижда как министър-председателят на Таджикистан Кохир Расулзода пише бележка в книгата за съболезнования в руското посолство в Душанбе.

 Таджикистан оказва съдействие на руското разследване "по случая с терористичното нападение в Крокус", съобщи РИА Новости, като се позова на източник от специалните служби на Таджикистан. В съобщението се посочва, че източник от руското външно министерство е потвърдил, че "специалисти от Таджикистан оказват съдействие на следователи от Русия във връзка с ареста на граждани на републиката по делото за терористична атака".

В неделя от Кремъл съобщиха, че руският президент Владимир Путин е разговарял с таджикския си колега Емомали Рахмон, който е изразил "дълбоки съболезнования и чувства на солидарност с руския народ във връзка със смъртта на цивилни граждани в резултат на подлата терористична атака в кметството на Крокус".

"По време на разговора Владимир Путин и Емомали Рахмон отбелязаха, че специалните служби и съответните ведомства на Русия и Таджикистан работят в тясно сътрудничество в областта на противодействието на тероризма и тази работа ще бъде активизирана", заявиха от Кремъл.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец