Председателят на партия Възраждане Костадин Костадинов счита, че е длъжен да спазва законите в Северна Македония и като цяло тези в чужбина, но не и българските

Свързани новини

08.02.2022 14:06

Съобразявам се със законите в чужбина, с българските – не: Костадинов

Видян 3862 пъти | Коментари 8
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Бунтар у нас, но примерен гражданин зад граница се оказа лидерът на Възраждане Костадин Костадинов, стана ясно след визитата му в С. Македония. Самият той заяви, че се смята за длъжен да спазва законите в чужбина, но не и българските, стана ясно от неговото интервю пред Nova. Борецът срещу противопандемичните мерки не посмя да не ги спазва в Скопие и да си плати глобата заради това.  


 


Водещата Марина Цекова показа на Костадинов снимка от парламента на С. Македония, на която  той е с маска и го попита защо е с предпазни мерки, след като не вярва в тях.


 


"Защото съм в чужбина и защото съм длъжен да се съобразявам в чужбина с чуждите закони. Аз в България мога да си позволя да обжалвам”, отговори лидерът на Възраждане. „Когато отида там и когато съм поканен вътре в сградата на македонския парламент, където, между другото съм на разговор с Костадин Костадинов, нали", посочи той.


 


"Вие уважавате повече законите на С. Македония от законите на България. Това не звучи никак добре", отвърна му Цекова на това самопризнание.


 


Същевременно Костадинов бе категоричен, че ще обжалва глобите, наложени на част от депутатите от Възраждане за неносене на предпазни маски в нашето НС.



„Законът ни дава това право и от него са се възползвали над 50 000 души у нас”, заяви лидерът на партията.
“Едно е да обжалваш пред съда глоба заради погазване на конкретно правило, а съвсем друго е да продължиш систематично да го погазваш. Обжалването пред съда не означава отмяна и Костадинов отлично го знае”, посочват от Fakti.bg в коментар по казуса.


 


 „Да не уважаваш българските закони, докато си народен представител, едно на ръка, но да не уважаваш българските закони, а да уважаваш македонските. Това вече е специална форма на лицемерие”, написа във Фейсбук журналистът Надежда Ганева, която първа обърна внимание на случая.


 


Напомняме, че още преди месец в лично признание пред Сашо Диков по Евроком Костадинов потвърди, че е ваксиниран. Следователно, има и зелен сертификат, но иначе вдигна цял митинг срещу мярката и готви нов.


 


Вече е ясно, че и 1/3 от народните представители от Възраждане са ваксинирани, установиха от bTV.


 


Припомняме също, че Костадинов обещаваше да дарява парите от държавната субсидия за партията, или да не ги взема организацията му, но Nova показа охолния му начин на живот и палата, който си е построил, пък е трудно да бъде оправдан математически с декларираните лични доходи. Дори да приемем, че не за това са усвоени парите от субсидията, факт е, че тя не е оставена на хазната или на бедните и социално слабите.




Ето и видео от скандалното самопризнание на Костадин Костадинов ТУК!


 


Егор Глазунов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 008 Anonimen 09.02.2022 09:37

    Този боклук ВЪЗРАЖДА фашизъм.

  • 007 Соня Илиева 09.02.2022 00:28

    Варненски македонец, мани

  • 006 Мария Пецева 08.02.2022 23:41

    Излага се

  • 005 Снежана Арсова 08.02.2022 22:28

    Да, Тони, водеше се, но както е писано: "Всичко тайно става явно". Голям смях

  • 004 Тони Кръстев 08.02.2022 22:26

    Този патриот ли се водеше?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци