За създаването на комисията гласуваха 131 депутати от ПП, БСП, ИТН и ДБ

Свързани новини

03.02.2022 17:22

ГЕРБ, ДПС и Възраждане: Коалиция срещу съдебната реформа

Видян 3362 пъти | Коментари 1
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна


Партиите от опозицията вкупом отказаха да участват в създаването на временна комисия, която да предложи промени в Конституцията на България. ГЕРБ, ДПС и Възраждане заедно не предложиха свои представители за членове на органа и в крайна сметка се оттеглиха от дебата.


 


За създаването на комисията гласуваха 131 депутати от ПП, БСП, ИТН и ДБ. Против бяха 12 народни представители от формацията на Костадин Костадинов, 25 от Сараите и 1 от парията на Бойко Борисов. Само 6 от ГЕРБ (от общо 59) изобщо бяха на работа, а останалите просто се изнизаха от пленарната зала. В крайна сметка решението мина, тъй като “парламентарната аритметика е неумолима”, както подчерта само ден по-рано шефът на ПГ на ДБ Христо Иванов, който стана шеф на комисията.


 


„Очевидно имаме антиконституционно мнозинство в лицето на ГЕРБ, ДПС и Възраждане. Приказките за съдебна реформа на ГЕРБ май се оказват кьорфишек”, написа във Фейсбук съпартиецът му Ивайло Мирчев след гласуването. Напомняме, че трите партии се оказват единни при всички досегашни гласувания в 47-о НС.


 


Така партията на бившите управляващи, заедно с ДПС и Възраждане по същество демонстрираха, че бранят главния прокурор и статуквото в съдебната система, които се очаква да бъдат засегнати от конституционните промени.


 


„Оставката на Иван Гешев и реформата на държавното обвинение минават през промени в конституцията, за които са необходими 2/3 мнозинство. Управляващите обаче ще направим всичко, за да променим системата през законодателството и да подготвим конституционни промени”, написа във Фейсбук депутатът


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 03.02.2022 21:48

    Който не е ГЕЙ е враг....хахахахах. Защо да са ЗА , като Ристьо Общия има мерак за Глави Прокурор?! Той е с отнети адвокатски права пък има мерак за Баш Прокурор.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци