Свързани новини

26.03.2020 09:25

Съдят Горанов за „маргинали“ към 342 000 българи

Видян 4317 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Адвокати сезираха Комисията по дискриминация за образуване на производство по думите, които финансовия министър Владислав Горанов изрече във вторник на пресконференция „маргинали“ и „социално изолирани“ по адрес на 342 000 самоосигуряващи се българи.
Към Комисията са се обърнали адвокатите Албена Белянова и Николай Хаджигенов. В сигнала на Белянова се посочва следното:
На 24.03.2020 г. по време на пресконференция в Министерския съвет за  икономическите и социални мерки, които се предприемат от правителството за борба  последиците от COVID-19, г-н Владислав Иванов Горанов – министър на финансите каза следното:
Тези български граждани, които са маргинали и не попадат в нито една от описаните хипотези, те са социално изолирани и едва ли можем много да направим за тях; те по-скоро спазват препоръките на медицинския щаб.“
Самоосигуряващите се лица ("маргинали") не попадат в „нито една от описаните (от г-н Владислав Горанов) хипотези“.
Самоосигуряващи се лица по смисъла на Кодекса за социално осигуряване са: лицата, регистрирани като упражняващи свободни професии и/или занаятчийска дейност; лицата, упражняващи трудова дейност, като еднолични търговци, собственици или съдружници в търговски дружества и физическите лица-членове на неперсонифицирани дружества; лицата, които се облагат по реда на чл. 26, ал. 7 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица; земеделските стопани и тютюнопроизводители, регистрирани по съответния ре
д.
С думата маргинал (от латински margo – край) се описва човек, който се намира на границата на различни социални групи, системи, култури, намиращ се под влиянието на противоречащи си норми, ценности и т.н. ;периферен, изхвърлен, на границата; не достатъчно ангажиран или напълно изключен от дейността на социалните институции: икономически, културни, политически. Социалните науки смятат, че маргиналите са вид излишен материал на обществото, който изисква строг контрол, мониторинг и изисква изработване. Това е негативно явление на обществото, което показва неизправности, заболявания в рамките на обществото.
Словесно изразеното от г-н Владислав Иванов Горанов – министър на финансите накърни достойнството ми, създаде принизяваща, унизителна, обидна и застрашителна среда и подкопа вярата ми в добросъвестността и безпристрастността на държавните институции. В момент на безпрецедентна здравна, социална и икономическа криза третирането ми като излишна за обществото и поставянето ми в особено неблагоприятно положение от страна на лице, заемащо висша публична длъжност, е безспорно нарушение на правото ми на равенство пред закона и равенство в третирането и във възможностите за участие в обществения живот.
Моля да образувате производство и, след като установите верността на изложеното,
да постановите решение, с което на основание чл. 65, т. 1 и т.2 от ЗЗДискр. да установите извършената от г-н Владислав Иванов Горанов – министър на финансите спрямо мен, като самоосигуряващо се лице, проява на дискриминация.

 Снимка: actualno.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimenзоро 24.11.2020 20:13

    силно любопитен съм за съдбата на делото.поздравявам белянова и хаджигенов.укорявам/мек израз/ горанов и борисов.

  • 004 Anonimen 24.11.2020 20:03

    с голямо закъснение се запознах с блестящо изложения материал.приветствам автора и коментар 1!

  • 003 Anonimen 26.03.2020 20:05

    А КЪДЕ ШЕ СЕ КРИЕ СЛЕД ПРАЗНИЦИТЕ?!!!

  • 002 Anonimen 26.03.2020 12:25

    А ти какво чакаш от грозен и прост посерко?

  • 001 Anonimen 26.03.2020 10:43

    Този нагъл тип от предишния си началник Симеон Дянков е взел злобата и омразата към обикновените хора, а от настоящия безмерната алчност и самозабрава. Да помни, че вечни и незаменими няма...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби