Свързани новини

25.03.2020 15:41

Гечев към Горанов: Да наречете 1 млн. българи "маргинали" е цинично

Видян 3265 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    За Румен Гечев е голяма загадка как правителството е изчислило, че рекапитализацията с 500 млн. на Българската банка за развитие ще доведе до 2,5 млрд. кредити. "Към момента Българската банка за развитие не изпълнява основната си функция- средствата да отиват основно за малки и средни фирми. За голямо съжаление, по наша достоверна информация, значителна част от кредитите се предоставят на крупни български "бизнесмени" - една малка група, свързана с властта, която получава изгодни кредити за десетки и стотици милиони. Ние нямаме никаква гаранция, че тези 500 млн. ще стигнат до фирмите в засегнатите отрасли, които сега изпитват остра нужда от кредити при преференциални условия", каза още Румен Гечев. Според народния представител от левицата правителството отново прехвърля отговорността като оставя Банката за развитие да предостави 500-те млн. на търговски банки, които от своя страна да решават на кого и при какви условия да ги дават. "Ние категорично се разграничаваме от понятието "маргинали", използвано от финансовия министър Горанов - като говори за маргинали, той говори за 800 хил. души от българския народ. Това са представители на българската интелигенция, които се самоосигуряват, това са 500 хил. души, които са самоосигуряващи се от селското стопанство. Наричането на близо 1 млн. българи "маргинали", които няма да получат никаква помощ, е цинично и абсолютно неприемливо", заяви Гечев.


"Приветстваме, че макар  с известно закъснение, българското правителство излиза с такъв пакет от икономически мерки, които се очакваха от българския бизнес и цялата общественост в тези трудни времена. Освен това, ние приветстваме някои конкретни стъпки, предприети от правителството като 500 млн. за заплащане на извънреден труд в Министерството на вътрешните работи, на отбраната и в здравната система. Ние подкрепяме предоставянето на 500 млн. лв. допълнителна капитализация на Българската банка за развитие, тъй като такива мерки са предприети в почти всички страни членки на ЕС и страни извън него.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и