Жена плаче на фона на руската инвазия в Украйна в център за помощ, организиран от доброволци в Бидгошч, Полша, 10 март 2022 г.

Свързани новини

11.03.2022 09:41

Русия ще загуби статута си на "най-облагодетелствана нация" заради Украйна: Ройтерс

Видян 1057 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съединените щати, заедно с Групата на седемте държави и Европейския съюз, ще предприемат в петък действия за отнемане на статута на "най-облагодетелствана нация" на Русия заради нахлуването ѝ в Украйна, съобщиха за Ройтерс няколко души, запознати със ситуацията.




Отнемането на статута на привилегирована държава на Русия отваря пътя на Съединените щати и техните съюзници да наложат мита върху широк кръг руски стоки, което ще засили натиска върху икономиката, която вече се намира в рецесия.


 


Действията на Вашингтон за затягане на контрола върху Москва идват в момент, в който американски и европейски официални лица обвиняват Русия във военни престъпления заради бомбардировките ѝ над цивилни в украински градове, на фона на многократните нарушения на примирието, за които всяка от страните обвинява другата.


Руското министерство на отбраната заяви, че ще обяви прекратяване на огъня в петък и ще отвори хуманитарни коридори от Мариупол, както и от Киев, Суми, Харков, Мариупол и Чернигов, въпреки че предишни прекратявания на огъня са се проваляли, съобщава  Ройтерс.
 
 
 Около 222 000 души са били евакуирани в Русия от Украйна и двата подкрепяни от Русия бунтовнически региона, съобщи в петък информационната агенция ТАСС, позовавайки се на неидентифициран източник.
 

Сателитни снимки показват, че руската военна колона, която заплашва Киев от север, се е разпръснала на нови позиции, съобщи частната американска компания Maxar Technologies (MAXR. N), вероятно в подготовка за нападение на столицата.


В петък при три въздушни удара в централния украински град Днепър е загинал най-малко един човек, съобщиха от държавната служба за спешна помощ и добавиха, че ударите са били нанесени в близост до детска градина и жилищна сграда.

   Снимка: Ройтерс


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,