Русия ще успее да реши икономическите си проблеми по такъв начин, че никога повече да не зависи от западните правителства и компании

Свързани новини

10.03.2022 17:45

Никога повече няма да разчитаме на Запада: Лавров

Видян 1819 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия ще успее да реши икономическите си проблеми по такъв начин, че никога повече да не зависи от западните правителства и компании, заяви външният министър Сергей Лавров след разговори с украинския и турския си колега Дмитрий Кулеба и Мевлют Чавушоглу.




"Ще решим този проблем по такъв начин, че никога повече да не зависим от западните си партньори, било то правителства или компании, които не се ръководят от интересите на бизнеса си, а са се превърнали в инструмент на политическата агресия, която Русия изпитва в момента от Запада", каза той.


 


"Ще направим така, че никога повече да не се оказваме в подобна ситуация и никой "чичо Сам" или друг да не може да взема решения, които целят да унищожат икономиката ни", обеща той.


 


Ще намерим начин да не зависим повече от нея и това трябваше да бъде направено отдавна", добави Лавров.




Що се отнася до твърденията, че Русия "използва доставките си на нефт и газ като оръжие, Лавров предпочете да остави подобни обвинения "на преценката и съвестта на западните колеги".


 


"Що се отнася до петрола и газа: оставяме всичко това на преценката и съвестта на нашите западни колеги", каза той и добави: "Никога не сме използвали петрол и газ като оръжие, въпреки че те (западните колеги ) редовно ни обвиняват в това. "




Във връзка с това министърът припомни как преди повече от десет години Украйна е предизвикала криза, като е придобила навика да краде природен газ, който е бил доставян през нейната територия чрез транзит от Русия за Европа.


 


 "Редовно доставяхме транзитен газ за Европа в пълно съответствие с нашите задължения по отношение на обемите и цените, но те го изсмукваха", каза той.




"Смятате ли, че Европа по някакъв начин се е опитала да ги управлява? Съвсем не: те започнаха да твърдят, че Русия е тази, която използва този газ, въпреки че отлично знаеха какво се случва в действителност. "


 


Украйна като инструмент срещу Русия

"Всичко, което се случва с Украйна, се измерва с един-единствен стандарт - как да навредим на Русия чрез тази страна и как да я задържим", каза първият дипломат.




"Това ограничаване започна много отдавна, преди да бъде официално обявено", добави той.


 


 Лавров изтъкна факта, че на Запад "наричат Русия с всички възможни имена, налагат санкции, забраняват на компаниите си да пребивават в страната, всички бягат, но в същото време казват, че ще купуват нефт и газ, защото иначе ще замръзнат от студ". Според него подобно поведение отлично демонстрира така наречените европейски ценности.




Министърът говори и за заплахите, които се чуват на Запад, за налагане на ембарго върху закупуването на руски енергийни ресурси. "Продължавайте! Ако те спрат да купуват нефт и газ, нашият вицепремиер Александър Новак, който ръководи енергийния сектор, подробно разказа, че няма да ги убеждаваме да купуват нашия нефт и газ", подчерта той.


 


"Ако искат да го направят, могат да го направят. "Ще имаме пазари за продажби, вече ги имаме", добави той.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей