Джон Кърби, координатор по комуникациите в Съвета за национална сигурност, говори по време на брифинг във вторник. (CNN/Pool)

Свързани новини

20.07.2022 10:37

Русия разработва планове за анексиране на още части от Украйна: Белият дом

Видян 1058 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия разработва планове за анексиране на още части от Украйна, повтаряйки сценария, използван при анексирането на Крим през 2014 г. , за да завземе територия, заяви Белият дом, предаде CNN.

Стъпките, които Русия планира, могат да включват "фалшиви" референдуми, назначаване на нелегитимни представители, въвеждане на руската рубла като официална валута и принуждаване на украинските граждани да кандидатстват за руско гражданство, заяви Джон Кърби, координатор по комуникациите в Съвета за национална сигурност.

Кърби предупреди, че САЩ ще накажат Русия с допълнителни санкции за опитите ѝ да анексира украинска територия, и заяви, че Белият дом ще представи допълнителна помощ за сигурността на Украйна по-късно тази седмица. Той се позовава на американска разузнавателна информация, която е била понижена и одобрена за публикуване, за да изложи твърденията си за плановете на Русия.


Русия започва да разгръща версия на това, което може да се нарече "наръчник за анексиране", много подобен на този, който видяхме през 2014 г. ", каза Кърби пред репортери в Белия дом. Той заяви, че потенциалните референдуми могат да се проведат скоро.



"Кремъл не е разкрил сроковете за провеждане на референдумите, но руските пълномощници в тези територии твърдят, че те ще се проведат по-късно тази година, вероятно във връзка с регионалните избори в Русия през септември", казва Кърби, изброявайки областите Херсон и Запорожие, както и Донецка и Луганска област, като вероятни цели на руските планове за анексиране.

САЩ и западните им съюзници се опитват да обърнат хода на събитията в Украйна, тъй като Русия постига постепенни успехи в западната част на страната. Байдън е одобрил милиарди за доставки на оръжие и друга помощ за сигурността и е приложил няколко кръга от санкции срещу Москва.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак