Няма законово положение, което да отговаря на думите на Корнелия Нинова, че щяла да държи мандата, докато Рашков не бъде избран за шеф на КПКОНПИ

Свързани новини

20.07.2022 12:17

Рашков не може да бъде шеф на КПКОНПИ, няма допуск до класифицирана информация, тепърва трябва да кандидатства

Видян 3987 пъти | Коментари 9
Гласували 2 рейтинг: 3.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отнетият през 2019 г. по причини, за които допълнително ще пишем допуск до класифицирана информация на Бойко Рашков е проблем не само да бъде избран за шеф на КПКОНПИ, но дори да работи като служител на антикорупционната комисия. Въпреки че срокът на забраната изтече на 19 април, той отново трябва да кандидатства за одобрение. Което се дава от ДАНС.


Не се подновява автоматично, нито пък му върши работа фактът, че като вътрешен министър по силата на служебните си задължения е боравил с чувствителни данни. Процедурата е една за всички и няма как да мине в определение с решение на Конституционния съд 7-дневен срок за изпълняване на мандата за съставяне на правителство.

Няма законово положение, което да отговаря на думите на Корнелия Нинова, че щяла да държи мандата, докато Рашков не бъде избран за шеф на КПКОНПИ. Нито пък, че имала 1 седмица да намери премиер и още колкото си иска време да съставя кабинет. Срам е дипломиран юрист да няма представа от тези елементарни неща. Така че има вероятност тя да ги знае, но да се прави, че няма идея.


 


Радостина Тонева


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 009 Петър Пенчев до 008 01.08.2022 15:39

    Смешно е да пишете "глупости", когато самият вие явно не сте наясно как стоят нещата. Министрите получават временен достъп, докато са на поста. Но той не можеше да бъде едовременно министър и шеф на КПКОНПИ. А за да стане шеф на КПКОНПИ трябва да има допуск, от който беше лишен през 2019 г. За да бъде възстановен, трябва да се кандидатства за него. Бедата за Рашков е, че допускът му е отнет от ДАНС, а именно тя трябваше да му го възстанови. Толкова е просто

  • 008 Anonimen 22.07.2022 09:26

    ПЪЛНА ГЛУПОСТ!!! Как е ВЪЗМОЖНО ыМИНИСТЪР на ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ на ДЪРЖАВА членка на ЕС и НАТО ,да НЯМА този ДОПУСК???????????????????? Че, ТОЙ ако НЯМА,КОЙ,КОЙ,КОЙ го ИМА??????????????????????

  • 007 Млатши акъдемиг Серафим Перголезофф 21.07.2022 08:48

    И аз също съм йорис дори имам ено вишу и половина по йористика, земати от афтентическия ПУЦ-Харбърт по интернеда,за три седмици, но не се наемам да земвам отговорен апиниен по такъф сложен и заплетен казуз! За да имваме консистентнус по този спор, трябва на пръво местО да си сферим виртуалната визия.

  • 006 Тони Кръстев до 003 20.07.2022 23:37

    Смехотворен трол, какви "проявни форми"? Има прости ФАКТИ от административна процедура - нещо е отнето и няма как да се върне просто така, има си съответен установен ред. Нито пък има време в рамките на 7 дни да се мине процедурата. Още повече, след като ДАНС веднъж е отнела по причини, които тепърва ще разберем, допуска на някого, доста трудно ще му го върне на същия човек, тъй като основанието очевидно е било сериозно. Така че, без нарушение на закона или без създаване на специални правила за дадения човек с промяна в закона, няма как да се мине. Много е просто. А иначе, анонимни тролове да искат сметка от когото и да било за каквото и да било е доста нагло.

  • 005 Anonimen 20.07.2022 23:34

    Защо простото и ококореното така неистово и ултимативно настояват да пласират Рашков за шеф на КПКОНПИ?! Естествено за да им прикрие престъпно на.раните задници и да освободи министерското място за по-удобен за тях нефелник, с 1 куршум 2 заека...Най-добре за всички е Харвард да си ги прибере

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби