Първата задача с ПП е постигната. Потвърдихме програмата - управленска и законодателна, която съставихме преди 2 седмици заедно.

Свързани новини

19.07.2022 11:44

ПП поиска да държим мандата, докато Рашков бъде избран за шеф на КПКОНПИ: Нинова

Видян 2975 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БСП започна днес консултации за излъчване на правителство. Вчера от партията декларираха, че ще разчитат на партньорите от четворната коалиция в началото на това управление.

"Колегите от ПП поставиха едно искане - мандатът да бъде държан толкова дълго, за да бъде прието антикорупционното законодателство, законът за КПКОНПИ и да бъде избран Бойко Рашков за председател.

На първите разговори ще изслушаме всички искания на партньорите. После ще има втори кръг от разговори", каза лидерът на левицата Корнелия Нинова след срещата с "Продължаваме промяната".

Запитана за Бойко Рашков, тя отговори: Обществото трябва да даде оценка за неговата работа. Всеки може да дава субективни преценки и мнения, но в крайна сметка обществото определя.

Първата задача с ПП е постигната. Потвърдихме програмата - управленска и законодателна, която съставихме преди 2 седмици заедно.

Не сме коментирали структура и персонален състав на Министерския съвет, докато не минат разговорите с ИТН и ДБ, след това ще има втори кръг, след като се убедим, че има мнозинство по управленската и по законодателната програма, обясни Нинова.

Обърнахме се към ПП да дадат кандидат за премиер. Поеха ангажимента да мислят по този въпрос и да го дадат на вторите разговори - едва, след като се уверят, че сме осигурили мнозинство за програмата, обясни Нинова.

Няма да се говори за структура и правителство, преди да са сигурни 121 гласа в парламента за програмата и за политики, категорична бе Нинова. И изброи колко много важни и полезни за хората неща са разписани в програмата. Тя ще бъде оставена отворена за предложения на ИТН.

„Уважаваме Петков за това, че направи крачка назад и се отказа да премиерския пост в името на това да има правителство”, коментира още Нинова.

Запитана колко време ще отнеме това и дали ще се спази препоръчителния 7-дневен срок, Нинова отново обясни, че в конституцията няма разписан срок - 7 или 14 дни. Ако бързо постигнем съгласие по програмата, можем бързо да преминем на втория етап. Ако не - ще продължим разговорите, допълни Нинова.

Ще преговаряме спокойно и аргументирано. Търсим мнозинство, което да е твърдо срещу сегашния модел на управление и което да подкрепя съдебната реформа, част от която е и КПКОНПИ. Ако подкрепят - подкрепят. Ако не - отиваме на избори. Но искаме да положим усилия да съставим кабинет и да има работещ парламент. Идва зимата - представете си, че трябва да наложим таван на цените, а това не може да стане без парламент.

Целта ни е да има сигурност и спокойствие в държавата, допълни соцлидерката. Полагаме усилия, водим колегиален разговор с всички. Ако се получи - получи, ако не - отиваме на избори, повтори тя.

Не сме поставяли условия, тъй като този разговор беше проведен по време на приемането на програмата и в нея е записано, че ще положим усилия за възстановяване отношенията с Руската федерация по дипломатически път и да не допускаме да се скъсват отношенията между двете страни, обясни Нинова.

Тя допълни също, че в програмата е записано, че България ще търси разговори с всички възможни доставчици на газ, което включвало и "Газпром". Този въпрос за нас е затворен, той е разписан в програмата и решен, категорична бе соцлидерката.

Първи за среща социалистите поканиха "Продължаваме промяната" - най-голямата политическа сила в този парламент, от които очакват и номинацията за премиер.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 тотално оцапани 19.07.2022 17:51

    Все повече се питат защо толкова и на всяка цена е важно за простото и ококореното Рашков да оглави КПКОНПИ. Тези толкова са нагазили лука, че за тях Рашков се явява спасителен пояс, но до кога и дали?

  • 001 Anonimen 19.07.2022 14:23

    Тези надрусани копеленца усещат, че Гешев ги чака на изхода и сега протакат колкото могат. Да сложиш за шеф на КОНПИ провален министър и на всичкото отгоре дърт пианица е НАГЛОСТ.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали