Няма законово положение, което да отговаря на думите на Корнелия Нинова, че щяла да държи мандата, докато Рашков не бъде избран за шеф на КПКОНПИ

Свързани новини

20.07.2022 12:17

Рашков не може да бъде шеф на КПКОНПИ, няма допуск до класифицирана информация, тепърва трябва да кандидатства

Видян 4235 пъти | Коментари 9
Гласували 2 рейтинг: 3.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отнетият през 2019 г. по причини, за които допълнително ще пишем допуск до класифицирана информация на Бойко Рашков е проблем не само да бъде избран за шеф на КПКОНПИ, но дори да работи като служител на антикорупционната комисия. Въпреки че срокът на забраната изтече на 19 април, той отново трябва да кандидатства за одобрение. Което се дава от ДАНС.


Не се подновява автоматично, нито пък му върши работа фактът, че като вътрешен министър по силата на служебните си задължения е боравил с чувствителни данни. Процедурата е една за всички и няма как да мине в определение с решение на Конституционния съд 7-дневен срок за изпълняване на мандата за съставяне на правителство.

Няма законово положение, което да отговаря на думите на Корнелия Нинова, че щяла да държи мандата, докато Рашков не бъде избран за шеф на КПКОНПИ. Нито пък, че имала 1 седмица да намери премиер и още колкото си иска време да съставя кабинет. Срам е дипломиран юрист да няма представа от тези елементарни неща. Така че има вероятност тя да ги знае, но да се прави, че няма идея.


 


Радостина Тонева


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Аман-аман! 20.07.2022 23:04

    България е държавата с най-голям % юристи на глава (и по-надолу) от населението може би на цялата планета, повечето от които не могат да съставят и напишат правилно едно просто изречение.

  • 003 ххх 20.07.2022 22:12

    Г-н "йористе"/след като се представяте за такъв/,бихте ли казал, от кой виден провинциален, н-ти факултет,ви е дадено тефтерчето за "вишу" образование?Ако сте юрист,не би трябвало да давате вяра на писаното в такива статии неверни неща.Когато боравите с понятието факти,трябва да има конкретни проявни форми.Та,какъв сте-магистрат или адвокат?Други юридически професии няма.

  • 002 Тони Кръстев 20.07.2022 21:47

    Драги анонимни троле, като юрист ти пиша, че фактите в статията са абсолютно верни, а заклинанията не вършат работа нито на теб, нито на плащащите ти. Понеже и Рашков е юрист, при наличие на чест и достойнство трябва да отстъпи, вместо да допусне нарушаване на закона от своя страна - това също се нарича корупция - в превод "развращаване", или пък създаване на законодателство заради един човек. Това не би било промяна, а позор. И ГЕРБ няма нищо общо.

  • 001 Anonimen 20.07.2022 17:24

    Тази,дето е "списала" статията,нищо не разбира от Законан за класифицираната информация.Ама нищо.Само си личи пристрастността към герберастката престъпна организация.Като публикувате името на автора на статията,моля пишете и образованието и професията му.За да разберат четящите,че 95% от авторите нито имат съответното образование,нито професията,отнасящи се за написанато от тях,т.е. пишещите са неграмотни.

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.