С това политическите брокери свързват и внепазпното минаване на чертата и бариерата от 4% за влизане в парламента от Български възход в късните часове на изборния ден, след като през цялото време креташе около 3-те процента

Свързани новини

13.10.2022 12:25

Р. Петков реди кабинет за Янев, шансът му е близо до 0

Видян 2242 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нещо като преходно правителство реди за коалиционния си партньор Стефан Янев старият играч Румен Петков – някогашен оргсекретар и вътрешен министър от БСП, после лидер на АБВ и художествен ръководител на Първановата партия в момента. Звъни наред в търсене на експерти. С това политическите брокери свързват и внезапното минаване на чертата и бариерата от 4% за влизане в парламента от Български възход в късните часове на изборния ден, след като през цялото време креташе около 3-те процента.


Минаването на подобна сглобка се смяташе за възможно миналата седмица, но през тази шансовете, които се дават са около Нулата. За да мине се изисква президентът да връчи третия мандат, след като се извъртят неуспешните на ГЕРБ и ПП, на Янев, когото обаче от месеци държавният глава не ще и да види. Ако при все това доверието му бъде получено, математически трябва подкрепата на ГЕРБ, ДПС, БВ и депутати от други групи – например няколко от  Възраждане и/или БСП.


Приоритети на такова временно/преходно правителство се формират около бюджета и останалите 19 текста за ремонт в законите, за да задейства Планът за възстановяване. Само че действащият служебен кабинет също може да внесе необходимото, още повече има вече готов бюджет, а Янев тепърва ще трябва да го прави, което няма да позволи да се приеме сметкопланът на държавата до Коледа. При служебен кабинет това е напълно възможно. После той може да се уволни, заедно с разпускането на НС, да застъпи следващ екип, назначен от Радев за техническо правителство и в края на февруари – началото на март да отидем на пети поредни предсрочни избори за няма и 2 години.


Радостина Тонева



Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 AnonimenАко имаше държава 16.10.2022 23:25

    Петков отдавна трябваше да лежи в пандиза.

  • 001 истинско разочарование 13.10.2022 12:54

    Румен Петков е истинско разочарование, какво прави при марионетката на Козяк и национален предател, готов на истинско самоунижение само и само да си изпълни предателските цели?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец