Коалиционните партньори коварно изместват с преференции ДСБ, чийто е основният дял избиратели на ДБ в столицата, отпада и зелен вицепремиер от правителството на Промяната

Свързани новини

06.10.2022 15:11

Мозъка, Венеция от ПП, Ст.Янев и другите министри от кабинета Петков – Нинова стават софийски депутати

Видян 5118 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Интересни стари и нови герои на нашето време влизат в новия парламент от София. Сериозна въртележка има в най-големия в страната 23-и МИР, в който са южните райони от Младост до Красно село и полите на Витоша. Най-много от общо 16-те места взема Продължаваме промяната – пет.


По листа това са Асен Василев, Николай Денков, Настимир Ананиев, Васил Пандов и Венко Сабрутев. Асен Василев е водач и в Хасково, там ПП имат два мандата. Интересно е дали ще се откаже от мястото си там, за да влезе неговият фаворит и министър на културата в кабинета Петков-Нинова Атанас Атанасов, сам нарекъл се „просто Наско” и нашумял с едно странно видео, в което изглежда като напушен.


Асен Василев ще избира дали да направи щастлив него или слабо известния Васил Стефанов и чакащия на опашката и известен с показването на вратовръзките си по телевизията Искрен Митев. Друг министър в кабинета Петков - Нинова, който беше титуляр в образованието Николай Денков също ще трябва да реши дали да остане депутат от София или да влезе от Шумен. И на него чакат Васил Стефанов и Искрен Митев.


На второ място в 23 МИР със сериозно изоставане в проценти се нарежда ГЕРБ, който взема четири мандата. Сигурно е, че лидерът на СДС Румен Христов, Александър Ненков, синът на Нидал Алгафари - Николай и Александър Иванов ще бъдат депутати.


Трета в 23 МИР е Демократична България. Коалицията взема 3 мандата и въртележката на преференциите оставя извън парламента Кристина Петкова, която е заместник – председател на ДБ и шеф на женската им организация, ако водачката  Надежда Йорданова не реши да влезе от Русе. Втори и оставащ избран е Божидар Божанов, министърът на е-управлението в кабинета Петков – Нинова, събрал преференции. Трета  е Елисавета Белобрадова, която се водеше седма в листата – значително понижение, след като на миналите избори беше водач в 25-и МИР, редом до Бойко Борисов и Ицо Депутата – ексХазарта. Тя се премести напред заради преференциални гласове - 4831. Всъщност ДСБ изкара резултата в района, където има ключови кметове и това наистина е изкривяване на вота, коментират познавачите.


Следваща в 23 МИР по брой мандати е партия Възраждане с два. В парламента ще влязат Николай Дренчев и Иво Русчев. Ако Русчев избере да влезе от 25 МИР София, където партията пак има два мандата, то Маргарита Генчева ще стане депутат.
БСП има един мандат, който взема министърът на туризма в кабинета Петков $ Нинова Христо Проданов става депутат.


Български възход има един мандат и с него депутат ще бъде бившият служебен министър на спорта от 2017 г. Даниела Дашева.


В централния и най-малък софийски 24 МИР за Продължаваме промяната получават мандати експремиерът Кирил Петков, Петър Петров, легендарният зам.-министър 10+4% от Петков – Нинова и ексдиректор на Главболгарстрой Андрей Цеков и отцепникът от Има такъв народ Георги Георгиев.
Втори са ГЕРБ – двата процента разлика им дават мандат по-малко – общо 3, които си поделят Тома Биков, Рая Назарян и Евгения Алексиева.


Трета е Демократична България, където пак има голяма интрига заради преференциите, довела до отпадането на вицепремиера и екоминистър от кабинета Петков – Нинова Борислав Сандов. Двата мандата са за Христо Иванов и Мартин Димитров. Бившият лидер на СДС измества от второто място бившия екоминистър Борислав Сандов, след като Димитров е получил 3028 преференциални гласа, а Сандов – 908, с което е едва трети подгласник.


Сандов води листата на ДБ в Монтана, но там ДБ е едва на осма позиция сред партиите, което значи, че той няма да бъде депутат, след като за броени месеци загуби и министерския си пост и лидерския при Зелените. Замът му от кабинета Петков – Нинова Тома Белев също остана без място в парламента, няма как да се върне и в Столичния общински съвет. Ако Христо Иванов влезе от Пловдов, както се очаква, депутат става Кремена Кунева, която е получила 1917 преференциални гласа и също измества Сандов.


БСП има един мандат в 24 МИР, което значи, че Георги Свиленски ще стане народен представител отново.
Възраждане получава едно място - водач на листата е Петър Петров, който е е първи и в 12 МИР Монтана. Ако Петров избере да влезе в НС оттам, то Александър Арангелов ще стане депутат.


Български възход също има един мандат. С него депутат от София става бившият двукратен служебен премиер, а след това за кратко военен министър в кабинета Петков - Нинова Стефан Янев. Това е, ако не избере да влезе от 16 МИР Пловдив-град, където партията му също има



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 кошмарен цирк 07.10.2022 10:02

    Машинките пак наредиха по план победителите, а силно зависимата ЦИК ги узакони. Това ли е достойнството на един български генерал да влезе в схемата по втория начин за да осъществи пъкления план на чуждите си господари срещу държавата и народа в които се е клел многократно за вярна служба?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху