Някои от неправилно мобилизираните хора в крайна сметка бяха върнати у дома, след като случаите им бяха отразени в медиите.

Свързани новини

10.10.2022 18:00

Путин се оплака от "глупостта" по време на мобилизацията

Видян 4211 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският президент Владимир Путин призна, че в хода на продължаващата частична мобилизация е имало и доста "глупости" по отношение на изпълнението. Въпреки това властите никога нямаше да научат за тези проблеми, ако кампанията за призоваване не беше започнала в края на септември, отбеляза президентът.

По време на среща с губернаторите на руските региони в понеделник Путин заяви: "За съжаление, тук не липсва глупост" Той обаче добави, че ако Москва не беше обявила частична мобилизация, "никога нямаше да видим тези проблеми, които очевидно са се натрупали там от доста време" Путин заключи, че сегашната ситуация предоставя добра възможност за решаване на тези проблеми.


Частичната мобилизация е обявена на 21 септември. Оттогава насам има многобройни съобщения за мобилизирани в различни региони хора без съответния боен опит или умения. В някои случаи дори хора със здравословни проблеми, които не им позволяват да служат в армията, освен ако не бъде обявена война, са били призовани в армията. Всичко това е в противоречие с критериите, определени от Путин.

Някои от неправилно мобилизираните хора в крайна сметка бяха върнати у дома, след като случаите им бяха отразени в медиите.


В края на септември губернаторът на руската област Дагестан Сергей Меликов беше заснет с камера да се кара на подчинените си за прекаленото им усърдие при провеждането на частичната мобилизация.

Служителят очевидно е бил толкова ядосан, че е използвал много силни изрази по време на срещата.

Гневът на Меликов е предизвикан от съобщенията за полицейски автомобил, който обикаля с включен високоговорител и призовава всички жители от мъжки пол на град Дербент "спешно да се явят" в местния център за набиране на военнослужещи.


 Губернаторът определи постъпката на местните власти като "пълна глупост" и нищо друго освен "разпространяване на фалшива информация".


Какви идиоти са тези?" Попита Меликов, визирайки служителите на град Дербент.

Губернаторът на Дагестан също така публикува съобщение в своя канал в Telegram, в което се извинява на местните жители и обещава да накаже виновните.

По-късно ръководителят на службата за набиране в Дербент записва видеоклип, в който също моли за прошка.

Градските власти обясниха, че са прибегнали до този нетрадиционен подход поради липсата на актуални данни за мъжкото население на Дербент по отношение на здравословното състояние и семейния статус.


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

скорпион

През този ден фокусът ви може да се измести към общуването

През този ден фокусът ви може да се измести към