Мъжът е отведен на граничен контролно-пропускателен пункт за провеждане на административна процедура, след което е глобен и върнат обратно в Русия

Свързани новини

27.09.2022 10:02

Естония залови незаконно преминал границата руснак, бягащ от мобилизацията

Видян 1368 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руснак намери нов начин да избегне евентуална военна служба в конфликта в Украйна, като преплува река Нарва в Естония. Планът обаче се проваля, тъй като няколко часа по-късно той е заловен и депортиран обратно в Русия.

Неидентифицираният 38-годишен мъж пресякъл границата близо до устието на реката на гребен борд около 1:00 ч. в понеделник, според естонската обществена телевизия ERR. Естонските гранични служители в Нарва-Йоесуу изпращат няколко патрула, включително и кучешки, и откриват нелегалния нарушител на границата на автобусна спирка около 4:30 ч.


Мъжът е отведен на граничен контролно-пропускателен пункт за провеждане на административна процедура, след което е глобен и върнат обратно в Русия. Той казал на естонските власти, че е пресякъл границата заради заповедта за частична военна мобилизация, която руският президент Владимир Путин обяви миналата седмица.


Правителството на Естония засили охраната на границите, след като Русия започна военната си офанзива срещу Украйна през февруари. Ерик Пургел, който ръководи граничния и миграционния контрол в естонската префектура Ида, заяви пред ERR, че в страната не се наблюдава увеличаване на миграционния натиск. "Следим внимателно ситуацията и ако е необходимо, ще изпратим допълнителни сили на границата", каза той.

Нарва-Йоесуу се намира в крайния североизточен край на Естония, където река Нарва се влива във Финския залив. През август Естония спря да издава визи на руски туристи, а по-рано този месец се присъедини към другите балтийски държави Латвия и Литва, като ограничи влизането на руски граждани, получили визи в други държави от Шенгенското пространство.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и