Причините, които са подтикнали двамата мъже да предприемат такова дръзко приключение, остават неизвестни, но някои селяни твърдят, че лодкарите са им казали, че се опитват да избягат от руските военни.

Свързани новини

07.10.2022 17:38

Руснаци са задържани в Аляска след необичайно пристигане

Видян 2398 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Във вторник край община Гамбел са открити двама "чужди граждани". Гамбел се намира на най-западния край на острова и е отдалечен на около 58 км от руския полуостров Чукотка.

Мъжете казали на местните жители в Гамбел, че са пристигнали с малка лодка от град Егвекинот в Североизточна Русия, съобщил градският служител Къртис Силук пред местна медия. Градът се намира на повече от 480 километра от остров Сейнт Лорънс.

Първоначално бреговата охрана нарича задържаната двойка "руски граждани", но по-късно заявява, че те вече се считат за "чужди граждани" Длъжностните лица не разкриват подробности за самоличността или националността им.


Губернаторът на Аляска Майк Дънлийви потвърди инцидента в сряда. "Тези две лица, които дойдоха от Русия с лодка и бяха задържани в Гембел, според мен сега се намират в Анкоридж и с тях се занимават федералните власти", каза той. Губернаторът също така нарече пристигането им "изненада", като добави, че местните власти не трябва да "очакват непрекъснат поток от лица или флотилия от лица".


 "Нямаме индикации, че това ще се случи", каза той.

След това двамата са предадени на митническата и гранична охрана, а Министерството на вътрешната сигурност на САЩ в момента оценява техния случай, съобщават медиите. Местните власти информират и сенатора от Аляска Дан Съливан, който заявява, че е обсъдил въпроса с ръководителя на службата за вътрешна сигурност Алехандро Майоркас. Съливан също така заяви, че въпросът "преминава през процеса на определяне на допустимостта на тези лица да влязат в Съединените щати"

Причините, които са подтикнали двамата мъже да предприемат такова дръзко приключение, остават неизвестни, но някои селяни твърдят, че лодкарите са им казали, че се опитват да избягат от руските военни.

Не е ясно и дали двойката наистина е плавала по целия път от Егвекинот до Гамбел. Руските официални лица все още не са коментирали ситуацията.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

скорпион