Днес и превозвачите излизат на национален протест

Свързани новини

18.05.2022 09:36

Протести и блокади в София и други големи градове

Видян 1337 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ден на протести в цялата страна. Точно в 08.00 ч. започна блокадата на ключови места в София. Първи започна бунтът на служителите на градския транспорт. Те настояват за спешна актуализация на държавния бюджет заради скока в цените. Недоволните се събраха на три места в столицата - Лъвов мост, Сточна гара и "Петте кьошета". Протестът предизвика сериозни задръствания. 


 


Градският транспорт се движи по график, но се очакват евентуални затруднения заради блокирането на движението в целия център на София.


 


Днес и превозвачите излизат на национален протест. Планирани са блокади в големите градове на страната, както и по граничните пунктове. В столицата сборните точки са три. Част от камионите вече са на „Цариградско шосе", при парка „Врана”. Очакват се още товарни превозни средства, които ще спрат на входовете на София, в района на магистралите "Тракия", "Хемус" и "Люлин".


 


 


След това, към 09.30 ч., протестиращите тръгнаха на шествие към Министерството на финансите, а от там - към Министерския съвет, предаде Нова тв. Според бранша мерките срещу ценовата криза са закъснели. 


 


 


В Пловдив в сутрешния час пик стотици товарни автомобили се насочиха към шестте входно-изходни артерии на града, за да ги блокират. В протестната демонстрация са заявили участие над 300 тира. Те ще паркират в най-крайната дясна лента, за да не затрудняват движението в средната лента на шосетата, каквато е договорката с полицията.


 


В протеста ще се включат и автобусните превозвачи. В интервала между 9.00 и 17.00 ч. няма да се движат нито градските, нито междуградските автобуси.  


 


 


Демонстрация са заявили и таксиметровите шофьори. Сборният им пункт е на Южната дъга на Околовръстното шосе в София. Към 10.00 ч. ще тръгнат на шествие по бул. "България", което ще спре на бул. "Мария Луиза". Оттам шофьорите ще се придвижат пеш до Министерския съвет, където ще се съберат всички протестиращи в днешния ден.


 
 
 
 

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 18.05.2022 11:28

    Половин година само теглят заеми и се чудят как да се облагодетелстват и осигурят до девето коляно за сметка на народа. Не оправдаха доверието, което им беше гласувано, провалиха се тотално и утежниха живота на българите многократно. Кирил и Асен се обърнаха на 180 градуса от визията и действията си като служебни министри. Така правят изпечените измамници и престъпници, които мамят и лъжат безскрупулно

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак