Големият проблем на превозвачите са поскъпването на ТОЛ таксите и таксуването и на второстепенните пътища. В момента системата у нас е изключително несправедлива

Свързани новини

05.05.2022 16:45

Премиерът ни посочи вратата! Излизаме на национален протест: Превозвачите

Видян 3335 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Срещата между премиера Кирил Петков и представителите на различните браншови организации приключи по-бързо от очакваното като гостите в Министерски съвет си тръгнаха ядосани и обидени. Представители на тираджиите и автобусните фирми се оплакаха, че министър-председателят им е посочил вратата.




    „Ние не сме дошли да си говорим общи приказки, ние сме дошли с конкретни цели и искания. При което на нас ни беше казано, че в този кабинет той определя какво ще се говори и как ще се говори и ако на нас не ни харесва, можем да напуснем. И ние това направихме“, каза Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи".


 


Големият проблем на превозвачите са поскъпването на ТОЛ таксите и таксуването и на второстепенните пътища. В момента системата у нас е изключително несправедлива. Ние сме единствената страна в света, където леките автомобили издържат пътната мрежа за сметка на тежкотоварните автомобили. Навсякъде принципът е, че който руши, той плаща.


 


Таксите за преминаване на тежкотоварните автомобили, които най-много рушат пътищата у нас, са смешно ниски. За второкласните пътища пък тираджиите и автобусите пък изобщо не плащат, докато хората са задължени да си купуват винетки за личните си автомобили. Плановете на МРРБ да поправи тези грешки от управлението на кабинета Борисов обаче срещат организиран отпор от превозваческите организации, близки до ГЕРБ.


 
Според  Милтенова фактът, че премиерът ги е изгонил е скандален.




    „Държавата не е на Кирил Петков. Тези хора нямат понятие от протокол, нямат понятие от етика", каза още тя.




Милтенова обяви, че големите протести, с които те плашат кабинета, ще започнат по-рано от обявената дата за национален протест - 18 май.




Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи пък се оплака, че представителите на държавата не се ангажирала с техните искания за овладяване на инфлационните процеси и икономическата криза.


 


 


Превозвачите настояват и за отпадане на биодобавката на горивата за период от шест месеца, както и за връщане на 50% от акциза на горивата за същия период.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 до кога ще ги търпим 05.05.2022 18:51

    Има му нещо на този вечно нахиления с крадливата му групичка и ще патим доста сериозно. До като не опоскат тотално държавата и не задлъжнят максимално с десетки милиарди народа няма да се откажат.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,