01/04

Свързани новини

02.06.2021 11:40

Прокуратурата пак подпали протестите с акцията си в МВР

Видян 5050 пъти | Коментари 1
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нова вълна от гражданско недоволство си навлече прокуратурата с поредното си нахлуване в институция. Протестите срещу обвинител №1 Иван Гешев се възстановиха с нова сила. Поводът е операцията на специализираната прокуратура срещу полицейски шефове. „Активността е от 2 дни, веднага след назначаването на комисия за разглеждането на сигналите за злоупотреба със СРС”, обяви вицепремиерът и шеф на МВР Бойко Рашков, в коментар за тараша във ведомството му в нощта срещу сряда.
Напомняме, че масовите протести от лятото и есента на 2020 г. също бяха провокирани от акция на държавното обвинение в Президентството, която по-късно беше обявена за незаконна от съда. Тя беше на 9 юли през деня. Сега този пропуск беше поправен и бе избрана нощта.


 


Както тогава, така и сега организаторите на протести са Отровното трио. Арман Бабикян от Изправи се! Мутри, вън!  покани във Фейсбук приятели пред Съдебната палата. "В 12 часа ще бъда там, за да чуя сирените за Ботев. Ще мълча за героя, но не за позора на Гешев. За кого ще вият после сирените ще решат гражданите!", написа той. Наред с гражданите и някои политици се отзоваха на поканата му . Така лидерът на Изправи се. БГ Мая Манолова се присъедини към протеста и също призова хората да дойдат. „Време е отново да излезем и да изкрещим срещу мутрите, че тяхното време изтече. Няма да допуснем прокуратурата да смачка със страх и репресии разследването срещу незаконното подслушване над политици, журналисти и граждани от предишната власт! Тяхното време изтече!”, заяви тя преди протеста.


 


Към призива се присъединиха и съпредседателите на на Демократична България Христо Иванов и Атанас Атанасов.
Любопитното е, че както през лятото на 2020 г., така и сега от БСП  до следобед нямаха и позиция. Само кандидат-депутатът Божанков пусна пост във Фейсбук. В 16.11 ч. беше разпространен отговор на въпрос за Акцията. Също както на 9 юли, БСП казва: "Не трябваше да бъде толкова показно".
Акцията започна по план с минута мълчание в 12:00 часа, когато България се прекланя пред  Ботев. Протестиращите граждани обаче влязоха в Съдебната палата и поискаха оставката на Гешев. Демонстрантите  бяха спрени пред Главна прокуратура от


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 02.06.2021 14:26

    мамка им башибозушка на банкянския ГЪЗ и на лайноядеца дебил гешев. Линч и на бунището!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

водолей