Свързани новини

02.06.2021 17:06

Гешев, не трябваше да бъде толкова показно: БСП

Видян 2616 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Акцията на Прокуратурата в МВР е меко казано странна, каза  проф. Румен Гечев от БСП по време на пресконференция в централата на партията в отговор на журналистически въпрос.

 "Ако има подозрения за конкретен виновен, разговорите и проверките, могат да станат не по толкова показен и панаирджийски начин. Това изглежда като посегателство върху българската държавност. Де така да действаше и Българската прокуратура досега", коментира още проф. Гечев.

Той попита защо прокуратурата не е изпратила обиск и баретите в домовете на Бойко Борисов. "Какво чакат те? Няма такава страна по света, в която ще хванат по такъв начин премиера на републиката и прокуратурата ще мълчи. Г-н Иван Гешев вие ще действате ли така във всички случаи, когато става дума за драстични подозрения и огромни нарушения и кражби на висши държавни лица или само ще си играем на предизборни трикове", каза още проф. Румен Гечев.

По думите му винаги когато става дума за корупция, всички еднакво са отговорни пред закона.
"През последните 4 години министрите Нанков и Аврамова са лъгали българските народни представители, че строенето на магистрали в България се е извършвало по законния ред и по установените процедури, че държавното предприятие "Автомагистрали" е имало капацитет за тази дейност и че средствата са се разпределяли без да се ощетява бюджетът. Всичко това може да се види в доклада от одита на Сметната палата на "Автомагистрали" като констатирани нарушения". Това заяви членът на НС на БСП Георги Свиленски, който е и водач в 24-МИР на предстоящите избори, в нарочна пресконференция.

Той припомни, че БСП последователно е поставяла този въпрос през последните 4 години в парламента, задала е над 36 въпроса по темата и именно левицата е поискала в края на миналата година Съдебната палата да направи този одит.

"Сметната палата категорично доказва, че е нарушен Закона за обществените


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали