Президентът Румен Радев определи идеята на управляващите да прекратят консецията на пристанище "Росенец" като прибързана и некоректна

Свързани новини

19.07.2023 11:30

Прекратяването на концесията на пристанище Росенец е прибързано и некоректно: Радев

Видян 1050 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Румен Радев определи идеята на управляващите да прекратят концесията на пристанище "Росенец" като прибързана и некоректна. Според него това предложение може да бъде в резултат на корпоративни апетити или кризисен пиар, предаде БНТ.

"Да се върнат назад във времето и да си отговорят на въпроса кой отдаде на концесия пристанището - правителството на Бойко Борисов, за 35 години. Служебното правителство не е удължавало концесията, просто остават 24 години от нея.


Служебното правителство не я прекрати, защото водеше борба с космическите цени на горивата, които ни докара четворната коалиция", каза той.

Най-после се стигна до придвижване напред за гарантирането на правата на българите в РСМ - така президентът отговори на въпрос на БНТ относно постигнатото съгласие за конституционни промени в правителството в Скопие.

    "Това е първата много важна и задължителна стъпка, но не последната. Изключително важно е да се изпълнят изискванията в двата подписани протокола от преговорната рамка. За съжаление ми отне година да убеждавам политическите партии и лидери тук, в България".

Радев припомни свикването на КСНС миналата година, когато само ИТН подкрепи призива му за вписване на българите в Конституцията на РСМ като задължително условие за начало на преговорите с ЕС.

Държавният глава изрази притеснения относно липсата на реакция от българските власти за декларацията на Бундестага, признаваща македонската идентичност и език.

    "Наложи се аз да изпращам писма до всички европейски лидери отново с отстояване на нашата позиция. Наистина правителството трябва да положи всички усилия, защото това са следващите стъпки - езикът на омразата, медиите, учебниците, надписите в музеите и реабилитацията на всички репресирани".



 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 ИНТЕРНАЦИОНАЛА 22.08.2023 14:35

    МУНЧО И ОТ КОЦНЕСИИ РАЗБИРА, И ОТ СКОПИЕ, И ОТ БОМБИ И СНАРЯДИ, И ОТ КРИМ, ТА ЧАК И ОТ ГАЗОВИ ТУРСКИ ЗДЕЛКИ.БРЕЙ ТАКЪФ ЧЕКИС НЕМА.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей