Борисов разкритикува Кирил Петков, че е избързал с обявяването на новината, тъй като предложението не се отнася единствено до "Росенец".

Свързани новини

19.07.2023 09:38

Петков избърза, предложението за Росенец беше на ГЕРБ, ДПС и ДБ: Борисов

Видян 1813 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предложението за прекратяване на концесията на "Лукойл" на пристанище "Росенец" е направено от ГЕРБ, ДПС и ДБ, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в НС.

Борисов разкритикува Кирил Петков, че е избързал с обявяването на новината, тъй като предложението не се отнася единствено до "Росенец".

"Вчера имахме доста дълга среща с Петков, Василев, Иванов, Атанасов, Мария Габриел, колегите от ДПС Цонев и Пеевски по отношение на тези няколко решения. Щом толкова са бързали, искам да кажа, че в нашите предложения на колегите от ДБ, ДПС и нас влизаха и транспортните тръби, и фигурата на особен управител, т.е., държавата да поеме целия контрол. Яростна съпротива имаше от ПП относно тръбите и особения управител".


Припомняме разкритията на 19 минути за тайни срещи на съпредседателя на ПП Асен Василев, докато беше вицепремиер с ръководители на Лукойл, които са близки и до другия вицепремиер по време на редовното правителство Корнелия Нинова, чийто съпруг – митничар дълги години беше директор в структурата на руския гигант.


Бойко Борисов каза още, че управленската програма е завършена и следващата седмица ще бъде подписано споразумение, включително за това как ще се обявяват подобни решения.

    "Мисля, че колегите трябва да поработят малко върху некоалиционната култура. Млади са, учат се", коментира той.

Хубаво е такива съобщения да се обявяват съвместно, но да се разкаже какво е правено, за да имат и трите коалиции възможност да изкажат съображенията си по даден въпрос, посочи Борисов.

    "Например дерогацията, продължаваме ли да ползваме руския петрол, на какви цени, в какви количества. Всичко това беше говорено и можеше да стане много красиво, ако го бяхме обявили днес след подписите и внасянето му в зала".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог