Свързани новини

17.06.2022 15:06

Защо А.Василев тайно се среща с Лукойл 4 пъти, кой прибра 2 млрд.лв. за 6 мес. от 1 лв./л над нормалното за горивата, откакто той е вицепремиер: Екс-енергийният министър

Видян 7744 пъти | Коментари 7
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В деня, в който дизелът в София задмина психологическата бариера от 3,50 лв. и вече струва 3,54 лв. или 17 стотинки повече, отколкото само преди 15 дни, при положение, че ПЕТРОЛЪТ Е С 6 ДОЛАРА ПО-ЕВТИН, бившият енергиен министър Делян Добрев постави в НС 2 въпроса, по които 19 минути пише от месеци.



За тайната среща – оказва се, че са общо 4, на нересорния вицепремиер Асен Василев с Лукойл, и за необяснимата надценка, която държавата се прави, че не вижда, при която горивата у нас са раздути по стойност с 1 лев отгоре, сякаш се правят от най-скъпия сорт Брент, а не от много по-евтиния руски Уралс.




„Имам информация, че Асен Василев се е срещал 4 пъти с Лукойл. Горивата започнаха да скачат последните 6 месеца. Откога е това правителство? От 6 месеца. Среща се кабинетът с Лукойл и цената започва да расте. Едно производство в КЗК е дълго. Ако нямаше срещи на кабинета с Лукойл, нямаше да имаме съмнения.



Но има срещи, има лобизъм от страна на Асен Василев в ЕК да продължим да купуваме руски петрол. За газа казваме: „В никакъв случай руски газ”. Защо? За да вкараме посредниците и да върви далаверата. 100 милиона само за месец май”, каза Добрев.



„ От горивата всеки ден ограбват хората с 10 милиона лева, пълнят си офшорките и няма временна комисия. Като викате корупция и статукво се огледайте в себе си. За последните шест месеца това са близо 2 милиарда лева“, заяви от трибуната на Народното събрание депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в декларация от групата.



Добрев показа и графики на американската агенция Блумбърг, които сочат, че цената на използвания у нас нефт е 78 долара за барел, без промяна от миналата година и запита как така последните шест месеца цените на бензиностанциите са скочили с 36%.



„Ако е същата цената на руския нефт, защо е тази голяма разлика?!Акцизът и ДДС са същите, а горивото нараства с 1 лев на литър. Май месец е разтоварен евтин руски нефт, но го плащаме като скъп Брент.



На година консумираме 3,5 млрд. литра, по 1 лев това са 3.5 млрд. лева. На ден се зареждат близо 10 млн. литра гориво или 10 милиона лева на ден, които плащаме да се купува евтин руски нефт на цената на скъпия Брент.




Значи тази разлика някой я прибира. Няма да казвам според мен в кои офшорни сметки отиват тези пари“, обяви депутатът от ГЕРБ.



Той припомни, че още миналата седмица от ГЕРБ са предложили да има временна комисия, която да разгледа този проблем и графиките, които той показа. Точката обаче не е включена в програмата на Народното събрание за тази седмица, въпреки обещанията на ДБ, които също си приписваха темата.




Добрев отчете, че докато на ден 10 милиона лева потъват от горивата, в парламента се купуват и продават депутати.




„След войната в Украйна уралският нефт е с 30% по евтин. Питаме защо за последните 6 месеца бензинът и дизелът скочиха с 1 лев”, заяви Добрев.



„Колективното обществено съзнание с вълнение следи какво се случва в пленарна зала – дали ще има още политически мигранти. А какво се случва през това време – плаща всичко по-скъпо”, каза Томислав Дончев. „За правителството има само една тема – неговото собствено оцеляване”, коментира депутатът.



Пламен Валентинов





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 20.06.2022 10:24

    Добре де,хайде сега да ИЗКАРАМЕ СПИСЪКА с "УПРАВЛЯВАЩИТЕ" на Лукой от първият до последният,за да ВИДИМ ЦЯЛАТА ИСТИНА!!! КАКВА е ЦЕНАТА на ВХОДА и ИЗХОДА на Лукойл?! КЪДЕ са ДЪРЖАВНИТЕ бензиностанции "Петрол"????????????????

  • 006 Доколенков 19.06.2022 17:18

    Това хасковско мекере лъже като за последно. Нали беше министър, какво направи за намаление на цените? Стояха си на едно ниво без да има нито ковид, нито война, нито световна инфлация. Да ги [ibam всички гербери заедно с тъпака от Банйя.

  • 005 затвор 18.06.2022 08:59

    Не случайно шмекерът Кокорчо изпадна в истерия в НС и взе горно до с юмрук по банката, просто са му минали кадрите с милиардите, които ще престанат да му се снасят. А за народеца 6 месеца абсолютно нищо, но от сърце и с любов

  • 004 Anonimen 18.06.2022 08:21

    Прав си 002. 19 минути също.

  • 003 Anonimen 18.06.2022 08:21

    Прав си 002. 19 минути също.

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

близнаци