Свързани новини

09.08.2021 09:23

Подкрепата на БСП ще зависи и от позициите на ДБ и Изправи се БГ! Ние идваме!

Видян 2898 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Още не е взето окончателно решение дали БСП да подкрепи кабинета на "Има такъв народ". Това ще се случи в следващите един-два дни и ще зависи и от позициите на "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!". Това каза в интервю за БНР Стоян Мирчев от БСП. Според него от значение ще бъде ще има ли разговори между "Има такъв народ" и "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!". "Въпреки припокриването на редица приоритети между БСП и "Има такъв народ" трябва да се види, че има достатъчно хора в парламента, които искат тази промяна", подчерта Мирчев.

Той припомни, че от "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме" са заявявали, че са важни политиките, а не личностите. "Политиките бяха поставени на масата, бяха намерени допирни точки между всички нас, които сме партии на протеста. И сега изведнъж вече говорим за личности, с които те са несъгласни. Тоест те създават едно впечатление, че за тях не са толкова важни политиките, колкото да имат съответните министерски места", заяви Мирчев.

БСП продължава да настоява за подписване на споразумение. "Допирните точки, които сме ги определили като политики, задължително трябва да бъдат оформени под някакъв документ. Това дава гаранция не на нас, това дава гаранция на обществото", подчерта Мирчев. По думите му "Има такъв народ" приема основните политики на БСП.

Мирчев потвърди, че ако третият мандат иде при БСП, ще се говори със служебното правителство да остане то редовно. По думите му БСП е сред т.нар. партии на протеста, защото най-дълго се е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Асен 09.08.2021 21:14

    Позицията на ДБ винаги е била правопропорционална на дивидентите, които могат да извлекат!

  • 001 Anonimen 09.08.2021 10:55

    Очертава се по-голяма издънка от тази с избора на Пеевски за шеф на ДАНС. Що за партия са, ако сами не могат да вземат решение, а ще чакат други да казват. Да се маха цялото ръководство, което е на път да извади партията от парламента. Крайно време е партията на наемния труд да се ръководи от хора на наемния труд.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.