Свързани новини

06.08.2021 13:08

Протестните партии не подкрепят кабинета на ИТН

Видян 5450 пъти | Коментари 6
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Партиите на протеста в НС излязоха с критики към проектокабинета на Има такъв народ (ИТН). Депутатите от Демократична България (ДБ) и Изправи се БГ! Ние идваме (ИБНИ) заявиха, че не подкрепят  кабинета предложен от партията на Слави Трифонов.


"Оттеглянето на кандидата за правосъден министър Момчил Иванов не променя нищо за нас", заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов в кулоарите на НС. "Самият факт, че такава кандидатура изобщо е била възможна, продължава да бъде факт", посочи той.


"Ще вземем решение колективно, още няма такова", допълни Иванов.


"Би било разумно да има и други оттеглени министри", заяви Николай Хаджигенов от Изправи се БГ! Ние идваме в коментар за оттеглянето на кандидата за правосъден министър Момчил Иванов.


Запитан кои други кандидати за министри трябва да бъдат оттеглени, Хаджигенов отговори: "Очевидно тези, които ги ядете основателно. Да речем за новия министър на вътрешните работи - името му се споменава по-често, отколкото Бойко Борисов, докато беше на власт, така че би било логично. Но това ще се реши от ИТН, не от нас".


"И да е било жест, не сме го разбрали така, коментира Хаджигенов оттеглянето на Момчил Иванов. По-скоро оттеглянето е поради това, че е нахапан основателно от медиите", допълни той.


"Ще заседаваме през уикенда, ще вземем решение и този път групата ще гласува анблок, както никога досега", категоричен бе Хаджигенов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Идващият правосъден министър от ИТН Иво Атанасов 07.08.2021 13:14

    Новият кандидат-правосъден на ИТН: „Когато протестирахме срещу Истанбулската конвенция, той (Николай Хаджигенов) я защитаваше. Аз не искам да съществува тази извратеност в българския морал. Срещу Истанбулската конвенция съм краен. Хаджигенов, ако иска да ражда или да кърми, аз не искам. Има си майки за тази работа“ ДБГ е на Меглена Кунева и знаем нейния ход със закриването на реакторите в АЕЦ „Козлодуй“. При Мая Манолова, изправи се, стани легни, мъжа Найденов беше в ръководното тяло на БСП, тя заместник-председател на Народното събрание. Тя предлага Пеевски е си усмихва от трибуната на Народното събрание. След това отива и се моли на ГЕРБ да стане омбудсман, а сега изведнъж казва, не аз не съм такава и съм за промяната“, казва още Атанасов за хората от ИБНИ. По думите му това са хора, които са участвали в политиката и са държали Борисов за шлифера, като са се усмихвали и те не могат да бъдат алтернативата според него. Атанасов не подминава и Христо Иванов в своето интервю. „Говориш за морал и съдебна реформа, юрист който никога не е влизал в съдебна зала, който е изключен като адвокат поради неплащане на членския внос, който получава финансиране от международни правителствени и неправителствени фондации. Който е бил министър на правосъдието и мисля, дори вицепремиер в правителството на Борисов, като казва, че се тръгва, защото не можел да направи съдебната реформа. След това участва като министър в служебното правителство, каква съдебна реформа ще правиш там. Властта изкушава“, категоричен е Атанасов по отношение на лидера на ДБ. Под ударите му попада и ген. Атанас Атанасов: „Това е все едно сега Костов да излезе от нафталина и да каже – аз съм алтернативата“.

  • 005 Anonimen 06.08.2021 23:11

    а пък стойчо кацаров се опитва да се уреди с болница в Казичене- частна, но с нашите пари с над 500 легла при условие, че според Евростат у нас има средно - 624 легла на сто хиляди, а в Европа са 392 средно - ще бъдат инвазивни кардиохирургии, неврохирургии, ортопедии, а за нова модерна детска болница - трай коньо, там всичко се бави и мотае, щото няма да има далавера за мошениците, окупирали министерство, лекарски съюз , етични комисии и пр. многобройни леговища на хитровати безделници

  • 004 Anonimen 06.08.2021 20:23

    май ще ставами Република бултар-чалтиристан, А?

  • 003 НПО 06.08.2021 19:32

    Бойкикев два пъти министър на тиквата и поставя условия.

  • 002 Anonimen 06.08.2021 17:49

    Като не подкрепят кабинета на ИТН,ще си носят последствията,а за някои ще са фатални!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв