Свързани новини

02.02.2022 14:08

Парсек е разследвана от МВР за взети милиони без свършена работа по АМ Хемус

Видян 4576 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


По АМ Хемус Парсек има договор за 2,5 млн.лв. без ДДС или общо 3 милиона лева. Данните са официални и са на Сметната палата. Става дума за Лот 5, който освен незапочнат е и незаконен, както доказаха проверките на ДНСК.


 


Нищо, че от джоба на данъкоплатците са платени за него 74 млн.лв. без ДДС или общо почти 90 млн. лв. – парите за българския спорт за един олимпийски цикъл или например 900 чисто нови линейки, които така не достигат при новия пик на пандемията...


 


А казусът с ремонта на зоната около храм – паметника Александър Невски е стар и с доста скандална история и досега. В средата на октомври стана ясно кои са фирмите, които трябва да превърнат новите проекти в реалност.


 


За поръчката на стойност 14,3 млн. лв. без ДДС са се включили Парсек груп на Бончо Бонев заедно с Растер юг, собственост на Антоан Муртов и Радослав Костов. Двете фирми често участват заедно в консорциуми за различни поръчки като ВиК търга в Пловдив, обхода на Пловдив, ремонта на две улици в кв. Илинден. Парсек груп участва самостоятелно и в първата позиция на поръчката - за ремонта на централните улици 6-ти септември и Иван Шишман.




Друг кандидат е Трейс груп холд, която изпълняваше ремонта на бул. Тодор Каблешков и последно спечели една от станциите на бъдещото метро до Левски-Г (б.р. супер некачественият ремонт с „танцуващи” плочки на пешеходната част от бул. Витоша и недобрата работа по бул. Дондуков са само 2 причини София никога повече да не се доверява на старозагорските строители. Апропо, активността на Бонев тогава им осигури, вместо да слагат асфалт, само да пренареждат павета за милиони по Дондуков, както обичат и ще се прави отново на Ал. Невски).


 


Другата обособена позиция е за довършване на т. нар. Зона 2, която включва ул. Иван Шишман и ул. 6-и септември в частта ѝ от Граф Игнатиев до Славянска.


 


Самостоятелно се състезава Парсек груп на Бончо Бонев, която напоследък кандидатства по столични поръчки като трасето на трамвай 5, ремонта на бул. Първа българска армия и две улици в кв. Илинден. Именно обединение с нейно участие спечели търг за ремонт на гарата в Стара Загора.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак