Свързани новини

09.01.2022 13:35

Ще дадем ли +19 млн.лв.без ДДС за „скрития Трейс” от ремонта на пл. Ал. Невски и ул.Шишман?

Видян 6911 пъти | Коментари 0
Гласували 5 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

19,8 млн.лв. без ДДС или 24 млн. лв. с вкючения данък ще вземе слабо известната, но печелеща ударно милионни поръчки, където все още управлява ГЕРБ фирма Парсек груп, наричана в строителните кръгове „скрития Трейс” за реконструкцията на площада и зоната на Александър Невски, пренареждане на жълтите павета и трети ремонт за 3 години на ул. Шишман, която временно беше асфалтирана малко преди зимата. Защо ли наричат Парсек „скрит Трейс”? Ще си позволим само хипотеза, която може и да е само илюзия: може да е, защото двете компании по странно стечение на обстоятелствата винаги играят на едни търгове. Например неотдавна обжалваха заедно обществена поръчка в Пловдив, която жалиха и Парсек спечели ненадейно при новото класиране с помощта на КЗК, където властва бившият зам.-кмет на София при Борисов и майка на депутата от ГЕРБ Ал. Ненков – Юлия. Нейният мандат беше удължен с 2 г. в края на последния дълъг парламент с гласовете на ГЕРБ, БСП и ДПС. Дясна ръка на Ненкова в Комисията е личният избор на К. Нинова и нейният гуру Р. Овч. – Анна Янева, макар и подсъдима, заедно с Овчаров – осъден на две инстанции по казуса, за нередности в енергетиката. По софийския търг и двете фирми отново играят. Явно сценарият, описан от в. Марица в публикацията „Нова схема в обществените поръчки - жалиш търга и печелиш” по пловдивския казус за 6,2 млн.лв. без ДДС или почти 7,5 млн.лв. с включения данък: ако класирането не се хареса, КЗК ще го отмени и „последните ще станат първи”. Институцията взема доста интересни решения напоследък, което й навлече внимателния поглед на партньоските посолства и служби.

 

Парсек е разследвана от МВР за взети пари без свършена работа по АМ Хемус

 

Там тя има договор за 2,5 млн.лв. без ДДС или общо 3 милиона лева. Данните са официални и са на Сметната палата. Става дума за Лот 5, който освен незапочнат е и незаконен, както доказаха проверките на ДНСК. Нищо, че от джоба на данъкоплатците са платени за него 74 млн.лв. без ДДС или общо почти 90 млн. лв. – парите за българския спорт за един олимпийски цикъл или например 900 чисто нови линейки, които така не достигат при новия пик на пандемията...

А казусът с ремонта на зоната около храм – паметника Александър Невски е стар и с доста скандална история и досега: Преди три години изпълнител за реконструкцията на площад Ал. Невски беше избрана ПСТ груп. Общината обаче остана недоволна и глоби в лицето на кмета Фандъкова фирмата, свързвана в медиите с ДПС, за некачествени ремонти в града, включително и на съседната до площада градинка между Народното събрание и Софийския университет, разказа пред 19 минути високопоставен източник от СО. „Това отложи с години и ремонта на ул. Шишман. Оттогава много неща се промениха - проектът за новата визия на знаковото за София пространство претърпя редица изменения, така че в крайна сметка почти нищо няма да се промени въпреки усвояването на парите. А ул. Шишман се изчисти от скандали покрай предвидените декинги и по-малко паркоместа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци