Убитият престъпник Нотариуса е бил консултант на единствената неминала стрестестовете бг банка Инвестбанк, като интересно съвпадение е, че друг прочул се задкулисен кадровик в съдебната система - Красьо Черния, навремето приемаше магистратите в централата на холдинга на Петя Славова, част от който е банката. Централата помещава също хотела й Феста, офиса и нейния собствен дом на върха на билдинга. Тогава обяснението беше близостта на Славова с тогавашния правосъден министър М. Тачева, която впоследствие стана и директор във фирмите на банкерката.

Свързани новини

19.02.2024 14:46

Нотариуса е консултант на Инвестбанк на Петя Славова: АКФ

Видян 5223 пъти | Коментари 2
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Убитият престъпник Нотариуса е бил консултант на единствената неминала стрестестовете бг банка Инвестбанк, като интересно съвпадение е, че друг прочул се задкулисен кадровик в съдебната система - Красьо Черния, навремето приемаше магистратите в централата на холдинга на Петя Славова, част от който е банката. Централата помещава също хотела й Феста, офиса и нейния собствен дом на върха на билдинга. Тогава обяснението беше близостта на Славова с тогавашния правосъден министър М. Тачева, която впоследствие стана и директор във фирмите на банкерката.


Славова е стартирала творческия си път от варненската кръчма Гюрлата, минала е като собственик преди Г.Гергов през прочутата "дупка в центъра на Варна, и продължила по линия на шефа на ДС ген. Любен Гоцев, на чието погребение последно тя се появи публично. Във Феста провеждаха официалните и неофициалните си тържества Висшият съдебен съвет и останалите висши магистрати, преди да има клубове 8-те джуджета и SS.

Консултантството на Нотариуса за навършващата 30 години банка е фиксирано черно на бяло в съдебно дело. Напомняме, че Инвестбанк е съдена за "изчезване" на милиони от сметките на свои клиенти, като най-известният от тях - Боби Манджуков, също беше убит посред бял ден в София и дълги години атентатът срещу него, разбира се, е неразкрит. По неговото дело съдът допусна като адвокат на ищците човек, който те никога не са познавали, нито са му давали пълномощно, и той спечели за банката тази фаза на делото.

Интересно е да се напомни, че Нотариуса е съден за изчезване на дело от същия съд, където никой не си е спомнял да го е виждал, да го познава и т.н. Дори при наличие на пръстовите му отпечатъци на мястото, откъдето е изчезнало делото и космите в оставената там шапка, които съвпадат с неговите, същият съд не намери основание да го признае за виновен. Делото беше за имотни измами на неговия ментор. Напомняме тези факти, за да бъде ясна тясната връзка между Нотариуса, консултираните от него и решенията на съда.

Разплитането на отношенията на Нотариуса с Инвестбанк, последно нашумяла със задържането на 9-цифрена ембаргова сума на венецуелското правителство и с паричния поток на арестувания у нас международен измамник, наричан Вълка от София, е удар на Антикорупционния фонд. Именно от публикуването от АКФ на записи на Ивайла Бакалова в нейни разговори с Нотариуса и нейния адвокат, в които е изнудвана да даде 100 000 евро първоначална такса за "консултантските им услуги"  този герой на нашето време нашумя публично преди по-малко от 3 години:

"Случайни минувачи: Как Мартин Божанов и Велимир Атанасов, на път за “юридически консултации по договор с банка”, се оказват свидетели по дело на върховен прокурор

По наказателното производство номер 11728/2017 г., образувано по жалбата на върховен прокурор заради улична свада с млада жена, в негова защита се оказват двама съвсем случайни свидетели - Мартин Божанов-Нотариуса и неговият адвокат и съдружник Велимир Атанасов.

По делото излиза и списък с дела, преписки и производства, по които Велимир Атанасов и дружествата на Мартин Божанов предоставят правно обслужване на “Инвестбанк”, до чийто главен офис се случва процесната свада.

Николай Соларов, тогава прокурор във Върховна касационна прокуратура, подава жалба в Софийска районна прокуратура (СРП) срещу млада жена за нанесена му лека телесна повреда и хулиганско поведение. Едва ден след подаването на сигнала прокурор от отдела образува наказателно производство без обичайната в подобни случаи предварителна проверка.

В хода на разследването се появяват двама свидетели, които изцяло потвърждават версията на върховния прокурор – това са Мартин Божанов-Нотариуса и бившият съдия, тогава вече адвокат Велимир Атанасов, негов съдружник. Те казват, че пили кафе на улицата до офиса на "Инвестбанк", на която са консултанти, и станали неволни свидетели на случката в 8 часа сутринта, докато чакали за среща в банката.

В протокола за разпит от досъдебното производство свидетелят Мартин Ангелов Божанов е записан като “неосъждан, адвокат от САК” (б.р. той не е нито едно от двете).

Съдът уважава искането на адв. Гълъбова за предоставяне на консултантските договори на двамата свидетели с банката. В съдържащия се по делото списък присъстват и номерата на делата и производствата, по които Велимир Атанасов и дружествата на Мартин Божанов предоставят правно обслужване на „Инвестбанк“.

Този списък и разказаното накратко наказателно дело 11728/2017 г. на СРС показват, че за пълното изясняване на дейността на групата на Мартин Божанов трябва да се изследват подробно всички дела, в които е участвал, независимо от процесуалното му качество, и всички договори, които той и свързаните с него лица са сключвали".


Радостина Тонева


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 ???? 24.02.2024 14:08

    ???? Обичаме българските банкстери! ????

  • 001 Реципроч Корифееф - счетоводител 20.02.2024 23:23

    Седмия американски президент Андрю Джаксън е казал за банките още през 1834 г.: "Банките са най-страшния враг на народа ни! Те са много по-опасни и овсяка една добре въоръжена армия!" И днес, след 190 години все още е прав, но не само за американските , а за вскичи банки! Имал е в предвид основно далаверата свързана с лихвите и с измислените такси почти за всичко. Банките са единствените законо легитимирани най-голями крадци на пари от населението! Крадът законо, но напълно неморално.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей