Свързани новини

27.02.2019 14:16

БНБ мълчи за международния скандал с Вълка от София и Инвестбанк, подиграва се с US посланика

Видян 6375 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Още в понеделник, ден преди австрийската полиция да разкрие онова, за което нашата мълчи, а 19 минути писа още преди 2 седмици – ареста на препралия поне сто милиона евро от измами у нас Гал Барак – Вълка от София, изпратихме до БНБ и Инвестбанк въпроси, свързани с този случай и с неизяснения казус по венецуелските пари.


Ето какви бяха те:


„Как ще коментирате изявлението на американския посланик у нас Ерик Рубин, който заяви, че „преминаването на венецуелски пари през Investbank е корупция идваща от недемократични режими и източване на държавните им богатства. Българската банковата система се използва за нелегални цели и това носи известен риск”?


Как това би могло да се отрази на провеждания в момента стрес тест на банката?


Как ще коментирате многото публикации на израелската медия Financial Telegram, в които е посочено, че Investbank е свързана с Гал Барак (Вълка от София)? Как ще коментирате по-специално публикацията на същото издание във връзка с аферата около Гал Барак, разкрита от немските и австрийските власти? Как ще коментирате, че от него са източени сметките на над 100 хил. инвеститори, като част от парите според медията са преминали през Investbank?


 Как ще коментирате следното твърдение на медията: "Ситуацията в Investbank е много по-лоша, въпреки че Investbank е регулирана от ЕС финансова институция, а всъщност тя оперира като офшорна банка в ЕС?"


 На какво се основават твърденията на израелското издание  за „важна роля в глобалните схеми за пране на пари на Investbank и естонската Ubiter”?


Как, при познаване и спазване на българското законодателство, е била открита сметка и през нея са минали огромни фондове на офшорната компания, базираната на Маршалските острови Rockarage LTD в Investbanк? Как е станало това при положение, че практиката показва, че българските банки отказват да регистрират сметки дори на български компании, в които има каквато и да е свързаност с офшорки?


Отговори ни само БНБ и то по начин – неадекватен и непрофесионален, какъвто не очаквахме от нейния пресцентър – някогашен на кабинета Орешарски. Най-сензационно е отношението към американския посланик, с когото българската институция буквално се подиграва с краткия си общ ответ на всички конкретни въпроси, които сме поставили:


„Уважаеми колеги,


Това са въпроси към източниците на Вашата информация”.


Верни на професионалната чест и правилата на занаята ние се погрижихме за информираността на нацията, тъй като вече е прожектиран филмът КТБ и зададохме още въпроси:


1.    Не включва ли надзорът , осъществяван от БНБ задължението да контролира съмнителни и/или престъпни парични потоци в особено големи размери, преминаващи през банките и в частност през Investbank с нейния твърде малък на фона на конкретните суми от Венецуела и ОПГ на Гал Барак капитал, цитирани от посланика на САЩ, австрийската полиция, Financial Telegram и Биволь?


2.    Какви конкретни мерки е взела БНБ по тези конкретни случаи, по които България е разследвана от страна на САЩ, Германия и Австрия?


3.    По какъв начин доказаните от приятелските служби съмнителни преводи биха могли да се отразят на стрес тестовете, през които в момента преминава Investbank?”


Отговори няма. Защо ли?...


”Историята ни учи, че на нищо не ни е научила”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ИИ

ИИ вече хаква

Учeни oт Унивepcитeтa нa Илинoйc в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

близнаци