Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс обявява, че в Ню Йорк "няма място" за нелегални имигранти, и моли администрацията на президента Джо Байдън да разреши "извънредната ситуация" на мексиканската граница по време на пресконференция в Ел Пасо.

Свързани новини

22.01.2023 08:02

Ню Йорк е пълен: Кметът

Видян 24397 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс обяви, че в Ню Йорк "няма място" за нелегални имигранти, и моли администрацията на президента Джо Байдън да разреши "извънредната ситуация" на мексиканската граница по време на пресконференция в Ел Пасо.

"Сега е моментът националното правителство да си свърши работата", каза кметът, визирайки мигрантската криза, която достигна безпрецедентни размери при управлението на Байдън.

Адамс заяви, че е "несправедливо" градове като Ню Йорк и Чикаго да приемат толкова много мигранти, и призова Федералната агенция за управление на извънредни ситуации (FEMA) да контролира "координирана реакция" в цялата страна.


В изявление Адамс каза още, че "липсата на крайно необходимата федерална имиграционна реформа не трябва да означава, че тази хуманитарна криза пада само върху плещите на градовете".


Той призова Белия дом да противодейства на дезинформацията, която според него създава у много мигранти "погрешна представа" за условията, които могат да очакват в Ню Йорк. Уебсайтовете, в които се предлага, че "улиците са постлани със злато", че всеки получава "автоматична работа" и че "автоматично ще живеете в хотел", трябва да се противопоставят на "точната информация", каза той.

Кметът пътува до Ел Пасо, за да посети границата, само няколко дни след като обяви бюджетни съкращения за всички градски агенции, предупреждавайки, че мигрантският поток може да струва на Ню Йорк до 2 млрд. долара. Миналата седмица Адамс вече помоли губернатора на Ню Йорк Кати Хочул за спешна помощ, настоявайки, че градът е в "критична точка", тъй като за една седмица са пристигнали 3100 нелегални имигранти, а от миналата пролет досега са пристигнали общо 40 000.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец